Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil ta vare på gamle stedsnavn i Austad

VELKOMMEN: Arne Lervik understreker at alle interesserte er velkommen til møtene i Austad historielag. Foto: Arkivfoto

Austad historielag vil sikre gamle stedsnavn i Austad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VÅRPROGRAMMET: Det er da også det som står som første punkt på vårprogrammet til historielaget.

Det første møtet finner sted i morgen kveld – og tar for seg stedsnavn i Austadgården.

Gårdsnummer for gårdsnummer

– Her vil vi ved hjelp av Olav Skåte sikre navn og plassering på så mange steder som mulig i Austadgården (gnr 50). Ved senere anledninger vil vi ta for oss andre gårdsnummer for å sikre stedsnavn for ettertida. Et utgangspunkt for arbeidet er Signe Kvåvik sitt arbeid samt utskiftingsprotokoller fra ca 1860, sier lederen i laget, Arne Lervik.

Les også: Austad historielag presenterer sjørøverhistorier

Som vanlig blir det også enkel servering på møtet.

Årsmøte

7. mars avvikler Austad historielag sitt årsmøte. Lervik regner med at det er raskt unnagjort, selv om laget nå er oppe i rundt 70 medlemmer.

Etter årsmøtedelen er temaet «Da olja kom til Lyngdal og Austad».

– Ved hjelp av Karsten Fidjeland og andre som var med i den tidlige fasen håper vi å få belyst konsekvenser av oljeleting og – produksjon også for folk og familier fra Austad og Lyngdal. Her er det mye å ta av, men i denne omgang velger vi å begrense oss til de tidlige årene og det som foregikk i Nordsjøen, sier Lervik.

Aktuelle problemstillinger er: Hva opplevde de? Hvordan var arbeidsforholdene? Hva betød det for familien og andre?

– Det ligger an til en artig og lærerik kveld, tror Arne Lervik, og slår fast at folk fra hele distriktet er velkomne til historielagets møter, som holdes på Austad grendehus.

Flere temaer

Ellers planlegger Austad historielag å ta for seg følgende temaer utover våren 2019:

  • De Sammensluttede bilruter. Litt fakta, men mest historier med fokus Austad – Korshamn.
  • Slektsforskning . Praktisk hjelp og veiledning,.
  • Skolene i Austad og Korshamn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...