Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Vi kjørte fra rikdom til fattigdom på en halvtime»

DISSE VAR MED: Frå venstre: Ida Nøkland, Per Magne Svardal, Sivert Svardal, Erlend Seyffart, Christian Nepstad Magne Svardal, Sonja Svardal, Vibeke Telhaug, Aslak Telhaug, Lydia Telhaug, Noah Telhaug, Øyvind Ågedal, Roar Bakken, Thelma Telhaug, Reidun Bakken, Nina Nepstad, Mexico-jente, Hanna Svardal, Mariell Ågedal, June Naglestad, Cerine Ågedal, Helene Ågedal, familien på 4 som mottok huset + tolk, sjåfør og 2 hjelpere fra Homes og Hope.

Audnedals ordfører Reidun Bakken har sammen med 15 andre med tilhørighet i kommunen vært i Mexico. Der bygget de hus til en fattig familie.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

REISE I FATTIGDOM: - Vi har ikke mye å klage på her hjemme. Det tror jeg vi kan slå fast etter turen til Mexico, sier Reidun Bakken til Lyngdals Avis.

Sammen med en rekke andre personer har hun nettopp kommet hjem etter en liten uke i Tijuana i Mexico. Bakgrunnen er denne:

- En familie fra Pinsemenigheten Zion, Aslak (far), Thelma, Vibeke (mor), Lydia og Noah, har siden juni 2017 jobbet på en base til Homes og Hope i Tijuana - Ywam Tijuana campus. Her kan fattige familier søke om å få hus. Kravet er at de selv må kjøpe seg tomt og at de må ha en jobb, forteller hun videre.

48 dollar i uka

Hjemme i Audnedal hadde det vært innsamling. De fikk inn 80.000 kroner og dermed var det nok til ett hus til familien. Mannen i familien hadde fast jobb som drosjesjåfør. I leid bil tjente han 48 dollar i uka. Omregnet til norske penger blir det 375 kroner.

Foto: Privat

- Det var en sterk opplevelse å se hvor fattig de hadde det. Og lukte det. Men samtidig så vi hvor glade folk er og hvor takknemmelige de er for det aller minste.

Alle var med

I et par dager bygget de hus til familien på fem personer. Alle var med på sitt. Huset er på 16 kvadratmeter og ikke noe vi er vant med her hjemme. Før huset kom opp bodde familien i et lite telt som knapt rommet dem.

- De var glad, men også rørte. Det kom noen tårer, men det gikk begge veier. Da det var nøkkeloverlevering rant det noen tårer på kinnene våre, sier Bakken.

Hun legger til:

- Det var også en tur for store kontraster. Vi kjørte fra Los Angeles og det tok ikke mer enn en drøy halvtime fra den enorme rikdommen til vi så fattigdommen i Mexico. Vi hadde bare så vidt passert grensen før vi så den enorme fattigdommen som preger store deler av Mexico.

Foto: Privat

- Blir det flere turer?

- Det var spennende, interessant og lærerrikt, så det er ikke umulig. Det er en del inntrykk som skal fordøyes, men det er klart at vi ser hvor godt vi selv har det. Jeg klarer ikke helt å se hvordan de kan være så glade, når de har det så kummerlig som vi så i Mexico.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...