Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

KLAR: Thor Ove Aas forbereder Dyrskue og melder seg i rute. Foto: Per Thime

– Vi er i rute!

Fredag formiddag starter Dyrskue i Lyngdal, og forberedelsene er godt i gang. Thor Ove Aas er til og med sikker på at været blir bedre enn antatt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.09.2018 kl 14:38

DYRSKUE: – Se her, det er jo blå himmel innimellom skylaget og ikke tegn på regn i øyeblikket. For det var jo meldt om regn i dag, sier han.

Det er nok riktig, for værmeldingen for Dyrskue ser noe bedre ut enn det som var meldt tidligere. Noe regn fredag, litt mindre på lørdag og noe på søndag - slik lyder det fra dem som steller med vær til daglig.

Blir bra dette

Uansett vær så har Aas stor tro på årets arrangement. På Prestneset er det allerede stor aktivitet. Onsdag morgen rullet den ene bilen inn etter den andre. Utstillerne er på full fart mot Lyngdal og det fortsetter de med til i orgen kveld.

– Hvis vi ser ut over her så er det fortsatt god plass. Lunds Tivoli har nok den største riggejobben, men de har folk som vet hva de driver med, sier han mens en ansatt fra tivoliet trekker en tung kabel over det nyslåtte gresset.

KABEL: Lunds Tivoli er på plass og forbereder seg. Det går fort med en del strøm når man er på tur. Foto: Per Thime

Over ett mål telt

Det er mye som skjer når det arrangeres dyrskue, og folk må ha mat. Det går med en del porsjoner av både lapskaus og annen mat.

– Har du vært på Sørlandet, så har du hørt om løvstek i pitabrød. Vi er kjente for det her og jeg gleder meg allerede til smaken av det. Jeg regner med det går minst 1400 pitabrød ut fra cafeen som vi gjør klar inne i et telt.

Det er flere muligheter for mat, og servering innendørs. For arrangøren har nemlig satt opp til sammen nærmere 1,5 mål med telt. Sørlandets største cafe skulle det dermed bli.

MATTELT: Det finnes gode muligheter for litt innendørs servering, for det er nesten 1,5 mål med telt satt opp til mattelt. Foto: Per Thime

– Lapskaus, lapper, grillmat og mye mer skal ut til folket på de tre dagene vi arrangerer. Innomhus betyr heller ikke været noe, for her er det tørt og fint.

– Men er dere bekymret for værmeldingen?

– Neida, det er vi ikke. Vi får ikke gjort noe med det uansett, og dyrskuet er et arrangement utedørs. Med regn så mister vi kanskje noen av dem som hadde kommet hvis det bare var sol og fint, men vi er glade for alle som kommer uansett vær. Nå bare gleder vi oss til å komme i gang med arrangementet.

Og været: Det blir som under.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...