Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vest-Agder presser på for Genistreken

PRESS:_ Fylkespolitikerne i Vest-Agder øker presset for å få til en sammenkobling mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen ved Brokelandsheia. Foto: Arkivfoto

Fylkespolitikerne i Vest-Agder vil ha økt trykk på sammenkobling av Sørlandsbanen og Vestfoldbanen, den såkalte Genistreken.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TOG: Hovedfokuset til Jernbaneforum Sør i 2017 var å følge opp planer og utbygging på Vestfoldbanen, sørge for at Grenlandsbanen kommer inn i Nasjonal transportplan og følge opp planarbeidet for dobbeltspor på Jærbanen. Grenlandsbanen er nå kommet med i Nasjon transportplan. Samtidig går arbeidet på Vestfoldbanen i henhold til vedtatte planer. Her kreves tett oppfølging av bevilgninger for å unngå forsinkelser i prosjektene, kan en lese i årsmeldingen for 2017 for Jernbaneforum Sør, melder avisen Agder.

Da fylkestinget behandlet årsmeldingen ble det besluttet at Vest-Agder fylkeskommune vil intensivere arbeidet med å realisere sammenkoblingen mellom Sørlandsbanen og Vestfoldbanen.

Godstrafikk

Under behandlingen av saken fremmet representanten Birte Simonsen fra Miljøpartiet De grønne følgende forslag: «Fylkestinget ber om at godstrafikk gis økt oppmerksomhet i det videre arbeidet.»

Dette fikk enstemmig tilslutning.

Jernbaneforum Sør er et nettverkssamarbeid mellom fylkeskommunene Vestfold, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder og Rogaland.

Jernbaneforum Sør har som mål å utvikle en framtidig jernbaneforbindelse mellom Oslo og Stavanger som ivaretar rask framkommelighet og hyppig frekvens, utvidet samhandling mellom de regionale sentra, miljøvennlig transport og økt sikkerhet.

Genistreken

For å nå disse målene vil Jernbaneforum Sør utvikle Sørvestbanen gjennom en sammenkobling av Vestfoldbanen og Sørlandsbanen. Dette vil gi en sammenhengende bane gjennom alle de store regionsentrene og gi direkte jernbaneforbindelse fra Oslo via Vestfold, Grenland, Agder-fylkene og videre til Stavanger.

Dette bybandet har mer enn halvparten av landets befolkning i sitt influensområde.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...