Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vatlandstunnelen stenges

OPPGRADERES: Det kan bli omkjøring 0m Kvinewsdal i halvannet år mens Vatlandstunnelen oppgraderes. Foto: Lars Rekaa

Tunnelen kan forbli stengt i halvannet år.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OMKJØRING: Planen er å stenge de fire lange tunnelene på E39 i Lyngdal og Kvinesdal til våren.

Det vil innebære en svært lang omkjøring for bilistene vest for Lyngdal.

Stengningen er nødvendig for å oppgradere de fire tunnelene til ny EU-standard, melder avisa Fædrelandsvennen.

18 måneder

– Detaljene er ennå ikke klare, men vi håper å kunne være ferdige med oppgraderingen av de fire tunnelene i løpet av 18 måneder. Planen er å starte arbeidet i løpet av våren 2019, sier daglig leder Dagfinn Røkenes i Allfarveg AS til avisen.

Han leder OPS-selskapet som får ansvaret for å oppgradere tunnelene slik at de oppfyller sikkerhetskrav som EU stiller for veitunneler som er over 500 meter lange. Hva slags utstyr som må installeres varier fra tunnel til tunnel. Det kan dreie seg om alt fra kameraovervåking, ventilasjon, skilting og brannsikring til takbelysning og ledelys.

De fire tunnelene som skal oppgraderes på E 39 er fra øst den 3184 meter lange Vatlandstunnelen (Lyngdal/Kvinesdal), den 1925 meter lange Teistedalstunnelen (Kvinesdal), den 1434 meter lange Fedaheitunnelen (Kvinesdal) og den 612 meter lange Fosselandstunnelen (Kvinesdal). Sistnevnte ble tatt i bruk i 1982, mens de tre andre stod ferdige høsten 2006.

Kolonnekjøring

Det er den vestligste av de fire tunnelene, Fosselandstunnelen, som vil by på de største utfordringene. Her vil det bli manuell dirigering og kolonnekjøring via den gamle, smale og svingete veien som bukter seg mellom Feda og Fosselandsheia.

– Vi må prøve å unngå denne omkjøringsveien både når sommertrafikken er som størst og når det er vinterføre. Det kan også bli nødvendig å rette ut enkelte svinger på omkjøringsveien, sier Dagfinn Røkenes.

Ferdig i mandal og Flekkefjord

Tilsvarende tunneloppgraderinger har tidligere blitt utført på E 39 i Skjeggestadtunnelen, Logatunnelen, Drangeidtunnelen og Austadtunnelen i Flekkefjord og i Kirkeheitunnelen i Mandal.

– De pågående tunneloppgraderingene i Baneheitunnelen og Oddernestunnelen på E 18 i Kristiansand har vist at problemene ofte blir mye mindre enn man kunne frykte. Utfordringene på E 39-tunnelene er at det her ikke er et ekstra løp som kan benyttes til omkjøring, sier prosjektleder for tunnelrehabilitering i Statens vegvesen, Region Sør, Stig Magnus Berg-Thomassen til Fædrelandsvennen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...