Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Varsler pålegg om riving av hus etter brann

VARSEL OM RIVING: Huseier har fått varsel om riving av dette huset i Lyngdal. Foto: Per Thime

24. april i fjor brant det ubebodde huset. Siden har det stått uten at særlig mye er gjort med opprydding. Eier av huset, Helge Foss, har nå fått varsel om et mulig pålegg om riving.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KREVER RYDDING: Foss er allaerede i gang med å planlegge et leilighetsbygg med 16 leiligheter på tomta i Bøkeveien på Rom.

Lyngdal kommunen foretok etter henvendelser besiktigelse på branntomta. I et brev til eier av tomta heter det:

«På bakgrunn av innkommet henvendelse foretok kommunen en besiktigelse på ovennevnte eiendom den 31. januar 2018. I henvendelsen utrykkes bekymring over at det skal være mulig å ta seg inn i bygningen, grunnet manglende sikring. I tillegg opplyses det om at tomta oppleves som skjemmende for nærmiljøet. På tomta står det i dag igjen deler av et byggverket som ble ødelagt av brann i april 2017.

Kommunen kunne ved besiktigelsen registrere at sikringsarbeidet allerede var igangsatt ved at anleggsgjerder ble lastet av en lastebil. Kommunen kunne også konstatere at bygningen fremstår som falleferdig og i en slik stand at den er svært skjemmende og til sterk sjenanse for omgivelsene».

Varsel om pålegg

Derfor har kommunen kommet fram til at det skal vurderes riving av huset, i henhold til plan- og bygningsloven.

LES OGSÅ: «Håper kommunen tar ansvar og river huset»

Tvangsmulkt og sikring

Eieren av branntomta har altså tre uker på seg til å svare kommunen. Er ikke svarene tilfredstillende, så er neste skritt å iverksette pålegg om riving.

I tillegg kan kommunen gjøre varsel om tvangsmulkt til eier. Videre ber kommunen om dokumentasjon og redegjørelse som viser at branntomta er midlertidig sikret.

Dokumentasjon skal ifølge datostempel på dette brevet ha vært mottatt siden fristen på det var tre uker. Einar Foss opplyser til Lyngdals Avis at sikringsarbeidene nå er utført.

En prosess

Han har tegninger klare for et leilighetsbygg på tomta.

– Det brannskadede huset må rives før vi setter i gang med byggingen, men det hadde vært greit om vi kunne tatt alt i en prosess, sier Foss.

Han er klar til å begynne salget av leiligheter i disse dager, men sier at han er avhengig av å ha gjort noen salg før byggearbeidene kan starte.

– Vi håper å komme i gang i løpet av våren, sommeren eller høsten, sier Einar Foss.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...