Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Været stoppet byggestart

SNØ: Snøfallet gjør at byggestarten på Konsmo må utsettes. Foto: Lars Rekaa

Denne uken skulle PGE entreprenør vært i gang med å bryte opp asfalten mellom Konsmo skole og flerbrukshallen. Slik gikk det ikke.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BIBLIOTEKUTBYGGING: Audnedal kommune er i ferd med å bygge biblioteker både på Byremo og Konsmo. Begge bibliotekene bygges i tilknytning til barneskolene.

Bakgrunnen for byggingen er at biblioteksamarbeidet med Åseral, Hægebostad og Marnardal oppløses når Lyngdal og Audnedal slås sammen til en ny storkommune.

Skoleoppgradering

Samtidig med at byggearbeidene må utsettes på Konsmo, er det klart at hovedbiblioteket som bygges på Byremo må fungere som skolelokaler i hvert fall det første halvåret etter at det står ferdig. Det skyldes at Byremo barneskole står foran en større oppgradering.

Bibliotekbygget skal stå ferdig i løpet av mai, ifølge planene. Skoleombyggingen er vantet ferdigstilt i løpet av høsten, slik at bøkene kan settes i hyller til neste årsskifte.

Skolen trenger derfor erstatningslokaler fram til oppgraderingen og utvidelsen av skolen er ferdig.

To klasserom

Både første og annen etasje på skolen skal utbedres. I tillegg skal det reises et tilbygg.

Arbeidene medfører behov for to klasserom i bibliotekbygget i byggeperioden.

På Byremo er det Konsmo fabrikker som har fått oppdraget med å bygge nytt hovedbibliotek. Her er kostnadene beregnet til rundt 7,5 millioner kroner. Vest-Agder fylkeskommune betaler 2,5 millioner. Bygningen blir på rundt 300 kvadratmeter.

160 kvadratmeter

På Konsmo har kommunen inngått kontrakt med mandalsfirmaet PGE entreprenør.

Her er planene noe mindre omfattende. Det skal bygges et nytt bygg som forbinder Konsmo skole og flerbrukshallen. Dette bygget vil gi et 160 kvadratmeter stor biblioteklokale. Dagens bibliotek ved Konsmo skole skal tas i bruk som kontorlokaler for skolen.

Byremo-firmaet Drag arkitektur og byggteknikk har stått for prosjekteringen av hovedbiblioteket på Byremo.

Biblioteket vil bli tilrettelagt for selvbetjening.

Biblioteket på Byremo lånte i 2017 ut rundt 10 600 bøker og filmer. I tillegg tilbys det jevnlig arrangementer både for barn og voksne i biblioteklokalene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...