Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vanskelig å huske å rekke opp hånda

HENDA I VÆRET: Førsteklassingene på Å skole i Lyngdal jubler for første skoledag. Og de glemmer slett ikke å rekke henda i været! Foto: Lars Rekaa

I dag har 152 fem- og seksåringer begynt på skolen i Audnedal og Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKOLESTART: Nå står en bratt læringskurve for døren. De har allerede begynt å lære å sitte stille.

– Men det er litt vanskelig å huske å rekke opp hånda hver gang jeg skal snakke, sier Matheo Hægeland (5), førsteklassing på Å skole i Lyngdal.

152 førsteklassinger

På Å er det to førsteklasser, med til sammen 30 elever i år. Berge har 55 førsteklassinger, Årnes 19 og Kvås fire. I tillegg har Lyngdal kristne grunnskole 20 førsteklassinger. I Audnedal er det i alt 24 elever som begynte på utdannelsen sin i dag – åtte på Byremo og 16 på Konsmo.

På Å barneskole var spenningen til å ta og føle på. 14 førsteklassinger satt pent ved pultene sine. I naboklasserommet holdt parallellklassen til, med ytterligere 16 elever.

KLASSEBAMSEN: Nathalie Gundersen, Malene Skåland og Matheo Hægeland viser fram den finne klassebamsen. Foto: Lars Rekaa

Matheo er opptatt av at han skal begynne på SFO.

– Og så har vi sunget og danset bli med-dansen, forteller han.

Vil sykle

Malene Skåland (6) og Nathalie Gundersen (5) er opptatt av at de kanskje kan sykle til skolen.

– Jeg kan sykle på stor sykkel. Hvis mamma følger meg kan jeg sykle til skolen, sier Malene.

FLØRSTE SKOLEDAG: Filiber Jibril, Lavin Ahmed og Alex Karlsen foran klassen sin på Å. Foto: Lars Rekaa

– Mamma skal følge meg, så jeg kan sykle, sier Nathalie, som slett ikke er sikker på om hun har lært noe den første skoledagen.

Gleder seg til lekser!

To som gleder seg til å gjøre lekser, er Alex Karlsen og Fileber Jabril (begge 5).

– Jeg har gledet meg til å begynne. Og så kan jeg skrive navnet mitt, forteller Fileber.

– Jeg skal lære mye. Jeg gleder meg til neste skoledag, sier Alex.

Alle er greie

Lavin Ahmed (6) kvelder en liten gjesp. Hun har utnyttet de siste feriedagene til fulle, og kom hjem fra ferie i Tyrkia først på onsdag.

– Jeg er litt trøtt, medgir hun.

Lavin kan dessuten fortelle at alle på skolen er greie. Det gjelder både voksne og medelever.

På Å har de fadderordning. Alle førsteklassingene får faddere fra fjerde klasse. De hjelper til med å ta på regntøy og finne på leker i friminuttene. Noen av nybegynnerne hadde til og med fått bli med i ballbingen den første skoledagen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...