Utspill: - Bruk Steintomta til bobilparkering!

STEINTOMTA: Ideell beliggenhet – kan romme 150 biler, mener bobilentusiastene. Foto: Lars Rekaa

Steintomta bør bli bobilparkering i Lyngdal - i hvert fall fram til det kommer en kjøper som vil bruke området til næringsformål.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STORT BEHOV: Mye har gått galt for Steintomta. Ikke kunne den brukes til helsehus, og planeringsarbeidene har fått fylkesmannen til å steile.

Eier Olav B. Løland ser ikke ut til å få solgt eiendommen, som er regulert til privat eller offentlig virksomhet.

Provoserende?

- Utspillet er kanskje provoserende. Men jeg tror det kan innebære vinn-vinn: Steintomta ligger ideelt til for bobilparkering. Med enkle midler - noen asfaltflekker og strømuttak og vannposter, samt et lite dusjanlegg - kan tomta for en billig penge settes i stand til formålet. Og skulle det bli et salg eller tomta på annet vis tas i bruk til det opprinnelige formålet, så er det fort gjort å fjerne bobiler og asfalt.

Jarle Hægeland fra Lyngdal er selv bobileier og bobilentusiast.

150 plasser

- Saken er den at Lyngdal mangler bobilplasser. Det snakkes om å bruke åtte-ti parkeringsplasser til bobiler nede ved Kristen videregående skole (KVS) ved Rosfjorden. Men det blir alt for smått. Dessuten er sesongen da skolen ikke trenger dem selv ganske kort.

Hægeland mener Steintomta kan romme 150 plasser. Da kan bobilene parkeres med den nødvendige avstanden på tre meter mellom hver bil.

- I Flekkefjord betaler bobileierne 250 kroner døgnet. I tillegg kommer inntektene butikker, restauranter og puber i byen har fra de tilreisende. Flekkefjord har 50-60 bobilplasser, og inntektene ligger på rundt 700 000 kroner i året! sier han.

PARKERING: Slik har Flekkefjord organisert bobilparkeringen. Kommunen tjener 700 000 kroner i året på det. Foto: Avisen Agder

Tallene bekreftes i Flekkefjord kommune.

Ideell plassering

- Jeg var forresten borte i Flekkefjord den andre uka i januar. Midtvinters sto det 30-40 biler på plassen, sier Hægeland.

Han mener Steintomta ligger ideelt til for bobilturister.

- Det er gangavstand til Alleen - bobileiere går gjerne en tur. Det er sykkelavstand til Handelsparken - bobileiere har gjerne med sykler. Jeg vet det er noen problemer knyttet til avkjøring og slik, men det må gå an å løse dem, sier Jarle Hægeland.

- For dyr tomt

Olav B. Løland tenner ikke på forslaget.

- Tomta er rett og slett for dyr til å kunne brukes til bobilparkering, sier eier Olav B. Løland til Lyngdals Avis.

- Dessuten må det anlegges ny avkjøring med rundkjøring der. Dagens avkjøring kan bare brukes av anleggstrafikk, legger han til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...