Utsetter vedtak om helsehuset

UTSATT IGJEN: Saken om Helsehuset ble torsdag kveld utsatt nok en gang.

Heller ikke i kveld ble det enighet om Helsehuset i Lyngdal. Papirene i saken kom for sent og det er flere usikre momenter som etterlyses.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 20:17

- Vi har dårlig tid, for taksameteret løper fra 1. mai, sa rådmann Norman Udland i kommunestyresalen.

De fremmøtte representantene hadde fått informasjonen om de siste prøvene på Bergesletta bare timer før møtet startet.

- Dere kan ikke drøye lenge, for etter 1. mai ruller millionene. Klarer dere ikke å bestemme dere får vi nesten bare la det fare, sa han.

Om det skjer gjenstår å se - om en uke.

Knapp tid

Allerede før møtet var skikkelig i gang var det klart for avbrudd. Det ble gruppemøter på nesten en time. Partiene følte for å ta en diskusjon om Helsehuset og de eventuelle usikre momentene som er i saken.

– Det er en årsak til at vi ønsker saken utsatt, og det skyldes usikkerheten rundt tomten på Bergesletta. Det er flere ting, blant annet pæling, kostnader og parkering, sa Fremskrittpartiets Mikal Stene.

Da det kom opp til å stemme over hva man skulle gjøre ble det flertall for utsettelse i en uke. Først gruppemøter kommende onsdag for så å møte i kommunestyre i et ekstra møte med den ene saken kommende torsdag.

Før møte skal det også diskuteres pris med grunneier for tomta på Bergesletta. Den er nærmere 30 mål og har en prislapp på 35 millioner kroner.

Møte

Samme person hadde også fått med seg at det var avholdt møte i byggekomite tidligere i dag. I en så viktig sak etterlyste han referat.

– Byggekomiteen hadde møte i dag og jeg synes det er merkelig at det ikke foreligger noe referat fra dem. 442 millioner kroner, det er grensen for hva Helsehuset skal koste. Blir det overskridelser utover dette så kan man ikke komme og be om mer penger. Da får de finnes andre steder.

Representanten Arnfinn Havås var med på møte.

– Det er ikke skrevet rapport fra møte i byggekomite. Dette så vi på som ren informasjon, sa Arnfinn Havås.

Da det kom til å stemme ble det flertall for dette, og dermed fortsetter saken i kommunestyresalen torsdag om en uke. Saken om Helsehuset er eneste sak på kartet.

Spørsmålet er om det da blir enighet?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...