Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Under: Nå også på CNN

OPPMERKSOMHET: Under får mye internasjonal oppmerksomhet, sist sett på CNN. Foto: Skjermdump fra CNN

Våren 2019 åpner den undersjøiske restauranten Under ved Båly i Spangereid. Restauranten har fått mye omtale, og sist ut er CNN.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RESTAURANT: - Fem meter under overflaten av Skagerak, nær den sørligste spissen av Norge, nærmer Europas første undervannsrestaurant seg. Den 110 fot lange strukturen, en skrå betongplate som ser ut som et nedsunket periskop, ble senket i juli 2018, og arbeidet er nå på vei til å fullføre interiøret, klar får åpning våren 2019.

Slik starter en lang reportasje på CNN.Com, skrevet 2. oktober av skribenten, Jacopo Prisco.

Mye har skjedd

Under, det som er et stort prosjekt hvor brødrene Gaute og Stig Ubostad er sentrale, har fått mye oppmerksomhet etter at planene ble kjent for flere år siden. Siden er det skjedd mye, blant annet da konstruksjonen på 2000 tonn ble senket i slutten av juli - og at bestillingene nærmest ramler inn dørene til den nye restauranten til nær 50 millioner
kroner.

UNDER INNE: Som dette skal det være innendørs i restauranten Under. Foto: Snøhetta

Oppmerksomhet

Restauranten som kommer ved Båly er ikke den første under sjøen i verden, for de finnes både på Maldivene, i Florida og i Dubai, skrev The Independent Travel. Også Lonely Planet har omtalt stedet til brødrene Ubostad.

OMTALE: Også lonelyplanet.com har omtalt stedet ved Båly. Foto: lonelyplanet.com

Også time.com har vært på banen og skrevet om restauranten, sammen med flere andre. Det er også mange som har bestilt plass på restauranten som skal ha plass til 100 gjester. Under er faktisk på vei til å bli en verdensattraksjon allerede, for interessen er stor for å bestille plass i restauranten - fra mennesker fra store deler av verden.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...