Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Uklart når Lyngdal og Audnedal skal saumfares

HELIKOPTER: Dette helikopteret blir å se over kraftlinjene i Audnedal og Lyngdal i sommer. Foto: Agder energi

Nå gjenopptar Agder Energi kartleggingen av kraftnettet fra lufta.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

HELIKOPTER: Helikopterflygingene ble midlertidig innstilt etter en alvorlig nestenulykke under en linjebefaring i juni.

Agder Eneri har engasjert de finske helikopterselskapet Heliwest til å utføre jobben, som består av å laserscanne hele linjenettet på Sørlandet.

Flyforbud

Torsdag 21. juni kom helikopteret for nær en kryssende regionalnettslinje, og rotorbladene kuttet de tre strømlinjene som er på denne. Ingen ble skadet i ulykken og helikopteret landet trygt på Gullknapp flyplass. Ingen mistet strømmen som følge av hendelsen.

Agder Energi Nett innførte umiddelbart flyforbud i forbindelse med kartleggingsprosjektet, og relevante myndigheter ble varslet.

Agder Eneri har engasjert de finske helikopterselskapet Heliwest til å utføre jobben, som består av å laserscanne hele linjenettet på Sørlandet.

Målet er å kartlegge hvor det er nødvendig å rydde skog for å sikre strømforsyningen i landsdelen.

Granskning

Agder Energi Nett har i samarbeid med Heliwest gjennomført en nøye granskning av hendelsen og Heliwest har innført flere tiltak som skal bidra til at lignende ikke skjer igjen. Etter planen fortsetter laserskanningen av linjenettet på Agder denne uken.

Foreløpig er flygningene ferdige i i store deler av Aust-Agder, og i deler av Vest-Agder. Planene for flygninger over Audnedal og Lyngdal er ikke klare ennå. Det samme gjelder store deler av vestre Vest-Agder.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...