Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Turistsjefen: Det har vært en drømmesommer!

TYSKERE: Tre tyske turister ønsket informasjon og ikke minst fiskekort fra turistsjef Anne Grete Løland. Foto: Per Thime

Med en sommer på hell er det flere som gjør opp status i disse dager. Anne Grete Løland er turistsjef i Lyngdal - og hun er strålende fornøyd.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SOMMER: – Ja, vi skal overhodet ikke klage. Været har vært på vår side og vi har sett at det har vært mye turister i byen vår i hele sommerferien, og de er her lenger enn vanlig, sier hun.

Været har mye å si for hvor lenge turister er på hver destinasjon. I sommer har det vært strålende når det gjelder feriebesøk av turister, enten de er norske, danske, tyske eller fra andre land.

– Fysisk sett har vi her på turistinformasjonen hatt en nedgang på 10 prosent i besøket i juli, men det tar vi inn og mer til på andre plattformer. Vi ser nemlig på våre dataskjermer at det digitale besøket har vært meget godt, forteller hun.

Blir lenger

Ikke overraskende er det rogalendinger som dominerer turistbesøket her i distriktet. På campingplasser og i hytter har det vært mye folk.

– Overnattingsplassene jeg har snakket med melder om meget bra besøk denne sommeren. Og så er det sånn at vi også opplever at folk blir lenger enn det som har vært vanlig tidligere.

– Det kan nok også ha noe med den sommeren vi har hatt - hvor været har vært på vår side med gode temperaturer i flere måneder, og knapt en dråpe nedbør, sier Løland.

Sommer, sol og Sørlandet

For denne sommeren har virkelig Sørlandet levd opp til det mange forventer. Sommer og sol, med særdeles gode temperaturer siden begynnelsen av mai.

– Her i Lyngdal har det også vært flere trivelige tilstelninger i sommer. Det har vært en aktiv by på flere måter. Skal jeg trekke frem noe, må det være nyvinningen «Sommer i sentrum». På fire fredag kom det over 4000 mennesker til Alleen. All ære til dem som sto på for dette arrangementet, og det viser jo også at det var et arrangement som har vært savnet. Vi gleder oss allerede til neste sommer med samme opplegg, skryter hun.

Og hun fortsetter:

– For de yngste fikk vi i sommer en ny lekepark i sentrum. Også der ser vi at det har vært meget godt med barn og unge. Jo, sommeren har vært veldig bra.

Brosjyrer og distriktet

Når Løland nå er i gang med å evaluere sommeren, ser hun at det fortsatt er behov for en del vanlige brosjyrer. Det er ikke alle som bruket nettet for å finne informasjonen man søker.

– Vi har heldigvis en del mennesker innom oss som lurer på forskjellige ting. Vi har fortsatt mye materiell når det gjelder destinasjoner, enten det er her i distriktet eller andre steder - som mot Rogaland. Vi ser at mange av dem som kommer til Lyngdal gjerne reiser videre mot Stavanger og da er informasjon om aktuelle steder der populære.

Da vi er innom turistsjefen er Anne Grete Løland i full gang med å snakke med tre turister. De ville ha med seg siste rest av laksesesongen.

– Vi har mange tyske fisketurister innom, og noen av dem reiser hjem med en laks eller to i fryseboksen.

For dem som ikke fikk napp, så ble det kanskje heller en tur innom en annen destinasjon, nemlig laksesenteret ved Kvås. Også det et populært mål for turister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...