Troy stiller med foreldrenes amerikaner

CHEVY: Troy Flottorp har tatt vare på familiens gamle Chevrolet Nova. Den blir med på boklanseringen. Foto: Lars Rekaa

Troy Flottorps bil blir en attraksjon under presentasjonen av «Amerikafeber».

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UTSTILLING: Utstilling av amerikanske biler og amerikansk husgeråd er et ett av innslagene under presentasjonen av boka om arbeidsutvandrerne fra Grindheim på fredag.
Troy Flottorp stiller med et riktig klenodium – bilen foreldrene hans hadde med seg hjem etter 10 år i Brooklyn!
Ett av kapitlene i boka handler om Arna og Odd Flottorp. Odd er nå død, men Arna bor i egen leilighet i Lyngdal. De reiste ut i 1959.

Amerikansk statsborgerskap

Sønnen Troy er født i New York. I dag driver han kjøreskole på Evje, men er bosatt på familiegården i Ytre Flottorp.
Han er fortsatt amerikansk statsborger. – Jeg har norsk statsborgerskap, også. Det har aldri vært noe problem med dobbelt statsborgerskap, sier han til Lyngdals Avis.

67-modell Chevrolet

Han er selvsagt klar for boklanseringen. Med seg til Byremohallen vil han ha en rekke av det husgerådet familien hadde med seg sa de flyttet tilbake til gamlelandet i 1969. Med i bagasjen hadde de også en 67-modell Chevrolet Nova.
– Det var flere utvandrere som hadde med seg amerikanske biler hjem til Grindheim. Vår bil var i daglig bruk til langt innpå 1970-tallet. Siden har den nok ikke gått mer enn rundt 1000 kilometer i året. På fredag skal den få bli med på festen, sier han, og viser fram den flotte amerikaneren som fortsatt er blank i lakken.

Overtok gården

Troy Flottorps foreldre flyttet fra gården til Lyngdal i 1991.
– Da overtok jeg, og de ville ikke gå i veien for meg, forteller han.
Selv har han bare vært i USA en gang etter at familien flyttet hjem til Norge.
– Men vi reiste hjem til Norge på ferie mens vi bodde i Brookly, fortreller han.
Da var han nyfødt. I 1964 dro familien hjem for å bygge nytt våningshus på gården. De var i Norge hele sommeren, og når Odd Flottorp ikke bygde hus for foreldrene sine, kjørte familien rundt i Impalaen de hadde tatt med seg på turen, sier Troy Flottorp.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...