Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Trenere må være alkoholfrie på tur»

ALKOHOLFRITT: Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i AV-OG-TIL. Foto: AV OG TIL

Mener treneren skal være alkoholfri på tur.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ALKOHOLNEKT: I Vest-Agder mener 91 prosent at treneren skal la alkoholen stå når de er på idrettsarrangement.

I en undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL oppgir hele 91 prosent i Vest-Agder at de mener man bør la være å drikke om man er trener eller leder ved et idrettsarrangement.

Lyngdal IL

Undersøkelsen er landsrepresentativ og 7483 nordmenn er spurt. I Vest-Agder er det 137 personer som har svart på undersøkelsen - med andre ord er det 125 personer (tilsvarende 91 prosent) som mener trenere og idrettsledere bør la alkoholen være på idrettsarrangement.

– Barneidretten skal handle om nettopp barna, og de bør være i fokus. Idrettsledere og trenere er viktige rollemodeller for mange barn, og da er det spesielt viktig at de viser godt alkovett, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i AV-OG-TIL.

Hun får støtte fra Lyngdal IL, der daglig leder Roger Abusland er krystallkjlar på at ledere på tur skal holde seg unna alkohol.

– Det her vi tatt inn i våre etiske retningslinjer, sier han til Lyngdals Avis.

- Viktige rollemodeller

Mange barn og ungdommer tilbringer store deler av fritiden i klubber og idrettslag i nærmiljøet. Alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL er opptatt av at idretten skal være et trygt og godt sted for barn og unge.

- En forutsetning for trygge rammer i idrettsmiljøet er at trenere og ledere opptrer som gode rollemodeller, og at klubben har tydelige retningslinjer knyttet til alkoholbruk. Det er gledelig at såpass mange i Vest-Agder sier at treneren bør være alkoholfri på tur. Det viser gode holdninger, fortsetter hun.

Eriksrud er opptatt av at idrettsklubber jobber forebyggende med alkohol.

- Det er lettere å bli enige om noen kjøreregler i klubben før det er et problem, enn å måtte ta det opp når noe har gått galt. Vi oppfordrer derfor idrettslag til å snakke om alkohol, bli enige om hva som er greit og ikke greit i sin klubb, og nedfelle det i en tydelig alkoholpolicy, sier hun.

Sårbare barn

Alkovettlederen har spesielt én sårbar gruppe i tankene når hun etterspør alkovett i idretten.

- Nesten 1 av 10 barn lever med en forelder som sliter med alkohol. For dem har dette en ekstra dimensjon. Når du møter alkoholen i døra når du kommer hjem, er det ekstra viktig at idretten forblir et fristed der de kan slippe unna det vonde, sier Eriksrud.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...