Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Trakasseringssaken er anket

ANKE: Lagmannsretten har godkjent at Kenneth Skailand får anke trakasseringsdommen til lagmannsrett. Foto: Avisen Agder (arkivfoto)

Agder lagmannsrett har besluttet at Kenneth Skailand får anke deler av dommen i den såkalte Hananger-saken.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TRAKASSERING: Kenneth Skailand er dømt i tingretten for omfattende trakassering av ansatte i Lister barnevern og sognediakon Jan Kåre Hananger i Lyngdal.

Saken har sin bakgrunn i en barnevernssak fra Flekkefjord som Skailand var involvert i.

Trusler og beskyldninger

Skailand la over flere år ut en rekke facebookmeldinger der navngitte barnevernsansatte ble utsatt for trusler og grove beskyldninger.

Dommen fra Kristiansand tingrett lød på 90 dagers betinget fengsel og en bot på 12 000 kroner. I tillegg må han betale 50 000 kroner i oppreisningsertstaning til sognediakonen. Han må også betale 6000 kroner i saksomkostninger.

Tiltalen mot Skailand omfattet to poster som begge gikk på krenkende og plagsom oppførsel mot navngitte personer.

Han har erkjent å ha stått bak de fleste av de omtalte beskyldningene og krenkelsene, som han mener han har framsatt i berettiget harme.

Sier seg uskyldig

Når det gjelder krenkelsene mot Hananger, hevder han at det ikke er han som står bak disse.

Siden han har anket over lovanvendelse og straffeutmåling, har lagmannsretten kommet fram til at denne delen av anken skal behandles. Anken over post 2 i den opprinnelige tingrettsdommen blir avvist. Lagmannsretten mener det er åpenbart at en anke ikke vil føre fram.

Det er ikke berammet noen tid for behandlingen av ankesaken i lagmannsretten.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...