Trafikkvekst på fylkesveiene

FV42: Trafikktellingen på fylkesvei 42 viser en kraftig trafikkøkning mellom Sveindal og Tonstad. Foto: Lars Rekaa

Blant tellepunktene i Vest-Agder er fylkesvei 42 ved Sveindal i Audnedal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TRAFIKKTELLING: Og i år skal trafikken gjennom Lyngdal telles.

– På fylkesvei 42 var det på strekket fra Sveindal til Tonstad en prosentvis økning på 17 prosent fra forrige måling i 2013, opplyser overingeniør Jostein Akselsen i Statens vegvesen til avisen Agder.

Større økning enn vanlig

Økningen ved tellepunktet i Sveindal er større en det som har vært vanlig de siste årene.

– Jeg ser at tellingene kan tyde på at 2013 var et unormalt lavt år. Veksten på fylkesvei 42 de siste 10 årene er gjennomsnittlig ni prosent. Faret har også ni prosent vekst og Liknes to prosent, forteller Akselsen.

Fylkesvei 43

Akselsen forklarer at det er mange faktorer som kan spille inn når det måles trafikkmengde.

– Det gjelder alt fra årstider og værforhold, til forskjellige sosiale arrangementer som har ført til unormal høy trafikkmengde sammenlignet med vanlige dager, påpeker Akselsen.

I 2018 skal blant annet trafikken på fylkesvei 43 fra Hægebostad til Lista fyr telles. Det er usikkert om det blir et tellepunkt i Lyngdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...