Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tomme brønner i Audnedal

VANNHENTING: Audnedal tilbyr henting av drikkevann på rådhuset og på vannverket på Byremo. Foto: Andreas Kydland, Sandnesposten (arkivfoto)

Tørken har ført til tomme brønner i Audnedal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VANNMANGEL: Sommer og sol er flott, men iblant hender det at det blir for varmt. Nå kan tørken gå utover drikkevannet til folk i Audnedal.

Private brønner

Rådmannen i Audnedal, Kjell Olav Hæåk, sier at det ikke er noe grunn til bekymring for dem som er knyttet til det kommunale vannverket, selv om det er innført hagevanningsforbud i kommunen.

– Det er ingenting galt med drikkevannet våt. Det er ingen alvorlige problemer, sier han til Lyngdals Avis.

På grunn av lav grunnvannsstand har enkelte eiere av private brønner og borehull nå vansker med å få nok drikkevann.

Kom og fyll

Kommune4n har derfor innført et tilbud om vannhenting for dem som trenger det.
Innbyggerne kan komme og fylle opp 25 liters dunker på rådhuset på Konsmo.

– Bor du på Byremo kan du hente på vannverket der. På Byremo passer det best mellom klokka 14 og 15, for da er driftsoperatøren på vannverket på plass. Bor du i Konsmo passer det mellom klokke 10 og 14, opplyser Hæåk.

– Det er ingen alvorlig situasjon. Dette er bare ekstra service fra kommunen, forklarer rådmannen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...