Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tok seg tid til å møte unge skuespillere fra Austad

KOLLEGER: Skuespillerne fra Austad ungdomsteater fikk møte kollegene fra Riksteatret etter forestillingen i Lyngdal. Foto: Lars Rekaa

Hege Schøyen, Ingar Helge Gimle og de andre skuespillerne fra Riksteatret tok seg godt tid til en prat med skuespillere og teaterledere fra Austad etter søndagens forestilling i Kulturhuset.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VIDEOGAVE: Og Austad ungdomsteater takket med å overrekke sin egen DVD til skuespillerne. Hege Schøyen tok imot. Både hun og de øvrige skuespillerne gledet seg til å se ablegøyene fra Austad på video i turnebussen.

Skuespillerne fra Austad hadde møtt opp for å se Riksteatret oppsetning av farsen «Kollaps i kulissene». Egentlig skulle forestillingen vært vist i Lyngdal i mars i fjor. Men da måtte teatret avlyse. Noen hadde faktisk stjålet kulisser og viktige rekvisitter!

Lyngdals Avis, uha!

Det fikk Austad teater til å lage sin egen forestilling der tyveriet til slutt ble oppklart - etter at Lyngdals Avis lenge var blant de mistenkte!

Forestillingen ble tatt opp, og det var denne DVD-en Amalie Igland kunne overrekke til Hege Schøyen.

VIDEO: Hege Schøyen gledet seg til å se videoen fra Austad. Regine (til venstre) og Amalie Igland spilte skurker i stykket. Foto: Lars Rekaa

Skuespillerne fra Riksteatret snakket både om forestillingen og turneen. Og om hvor glade de var for endelig å få spille i Lyngdal.

- Sviktet Lyngdal

- Vi følte at vi sviktet Lyngdal da vi måtte avlyse, sa Ingar Helge Gimle.

- Det var veldig koselig å komme til Lyngdal igjen. Men siden dette ugjenkallelig er siste forestilling på denne turneen, er vi litt melankolske i kveld, også, forklarte Schøyen.

Spørsmål

Fra Austad teater kom det spørsmål om proffene holder seg til manus eller improviserer underveis når de spiller en farse som «Kollaps i kulissene».

Ingar Helge Gimle var krystallklar: - Vi følger manus. Begynner vi å improvisere kan vi fort få rekvisitter i hodet!

Alle som har sett stykket skjønner hva han snakket om...

- Men jeg kan vel si at jeg har utviklet rollen min litt underveis, sa Hege Schøyen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...