Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tøff høst for Grøvan

STØTTER GRØVAN: Sten Sørensen (til høyre) støtter Hans Fredrik Grøvan, og vil beholde et KrF i opposisjon. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Han kan ha funnet løsningen for et splittet KrF: Men det er ikke sikkert partiet vil ha den.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KRISTELIG FOLKEPARTI: Når partiet samler seg til landsmøte fredag, vil det foreligge tre alternativer. Partileder Knut Arild Hareides forslag om å gå inn i regjeringsforhandlinger med Arbeiderpartiet. Forslaget om å forhandle med regjeringen Solberg. Og Hans Fredrik Grøvans forslag om å fortsette som i dag, i opposisjon, men uten på felle den blåblå regjeringen.

Selv omtaler den parlamentariske nestlederen fra Lyngdal forslaget sitt som det gule alternativet. Andre snakker om Grøvan-linja.

I utgangspunktet er det svært likt mellom de to regjeringsvalgene, mens det gule alternativet ligger et stykke etter.

Nettopp det at partiet omtrent er delt på midten kan bidra til at Grøvan-linja blir mer aktuell.

Sliten

Hans Fredrik Grøvan medgir at høsten har vært tøff. Det har stort sett gått i ett. Når han ikke har deltatt på møter i partiet, jar han sittet med pressefolk på telefonen.

- Situasjonen har vært helt spesiell, både internt i partiet og med den enorme interessen utenfra, sier Grøvan til Lyngdals Avis.

Samtidig synes han å merke økende interesse for sitt alternativ.

- Jeg opplever et veldig delt parti. Men jeg oppfatter det samtidig som at mitt forslag stadig blir mer aktuelt. Det er vel kanskje i overkant optimistisk å tro det, men mye kan skje fram til fredag som gjør at folk ender på den løsninger, sier Grøvan.

Arbeidsro

Han sier at han godt kan kjenne spenningen i regjeringspartiene.

- Jeg kjenner også på forventningene i Arbeiderpartiet, sier han.

Han vil likevel ikke kritisere politiske kolleger og motstandere.

- Vi har i stor grad fått arbeidsro til å foreta våre egne vurderinger. Men medietrøkket har selvsagt vært av en annen verden, legger han til.

Regjeringsvalg

Grøvan er i kraft av sitt verv i partiledelsen en soleklar deltaker på det ekstraordinære landsmøtet som skal avgjøre saken. Det samme er Turid T. Haaland fra Lyngdal (nestleder i partiets kvinneorganisasjon) og Per Sverre Kvinlaug fra Kvinesdal Leder for fylkespartiet i Agder.

Sten Sørensen fra Lyngdal er den eneste politisk valgte utsendingen fra Lister.

Når Kristelig Folkeparti benker seg til ekstraordinært landsmøte for å velge om de skal gå inn i en rødgrønn regjering - og altså bidra til å felle Erna Solberg - eller gå inn i Solberg-regjeringen, har Agder 18 valgte delegater.

Støtter Grøvan

Sørensen slår overfor Lyngdals Avis fast at han først og fremst støtter Hans Frederik Grøvans forslag om at partiet ikke skal velge i regjeringsspørsmålet, men fortsette som nå, i opposisjon.

- Det er et bredt flertall for denne linja i Agder, sier Sørensen.

Han er samtidig klar over at de representantene som støtter Grøvan i neste omgang kan bli tvunget til å velge mellom en blåblå regjering og en rødgrønn regjering.

- Flertallet her på Sørlandet er borgerlig. Jeg synes dessuten det vil være feil å snu i regjeringsspørsmålet bare et år etter at vi bestemte oss for at vi ønsket Erna som statsminister. Derfor vil jeg i tilfelle stemme for at vi inngår regjeringsforhandlinger med partiene som står bak regjeringen Solberg, sier Sten Sørensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...