Tips for i kveld: Som man spørger får man svar

HUSKESTUE: I dag kaller vi laget Huskestue, sier Børge Svinstad (i midten). Til venstre Sindre Svinstad, til høyre Eli Svendsen. Foto: Lars Rekaa

Det er Anders Fuglestveit som spør. Og lyngdøler, mandalitter og folk fra Farsund som forsøker å svare.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

QUIZ: Hver fredagskveld samler spørrelystne Anders Fuglestveit folk med konkurranseinstinktet i orden på Paulsens hotell i Lyngdal.

Det er quiz som står på programmet. Og det vanker premier på de som har kunnskapene i orden.

I hagen om sommeren

Da Lyngdals Avis besøkte arrangementet, var det rundt 20 deltakere i hotellets salonger. På det meste har de vært 96!

- Men det var i sommer. Da satt vi ute i hagen, forteller quizmaster Fuglestveit.

Han forteller at de fleste deltagerne er lyngdøler.

- Men det kommer folk hit fra Farsund. Av og til har vi mandalitter her, også. Og vi har hatt deltagere helt fra Søgne, sier han.

Gjester på hotellet stiller også ofte opp.

Inspirert av TV-dokumentar

Konkurransen er hard.

SPØRSMÅL: Anders Fuglestveit (til venstre) har mange vanskelige spørsmål å by på til Magnus Heim, Stian Fuglestein og Sander Jåbæk. Foto: Lars Rekaa

- Det er særlig to av de faste lagene som kniver.

Det er Fuglestveit som lager spørsmålene.

- Jeg lar meg ofte inspirere av det jeg ser på TV. Nylig så jeg et dokumentarprogram om Nokia. Derfor blir det nok noen spørsmål om Finland i kveld, forteller han.

Mange av lagene som deltar er faste, folk som kommer hver quizkveld.

- Klarer oss ganske bra

- Det er opp til deltagerne selv hvor mange de vil være på laget. Men er de over 20, ber vi dem vurdere å dele seg, sier quizmasteren.

- Vi er jo med fordi vi synes det er gøy. Jeg synes egentlig vi klarer oss ganske bra, sier en av lyngdølene som var med på fredag, Stian Fuglestein.

- Vi er med så ofte vi kan, det blir mest hver gang, sier kameraten Sender Jåbæk, også han fra Lyngdal.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...