Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Til Lyngdal til høsten

DRAMATISK HISTORIE: Rine Andersens barndomshistorie er dramatisk. Han viser den fram på Kulturhuset.

Det er en sterk historie komikeren vil presentere i Kulturhuset.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.04.2018 kl 07:57

VOND OPPVEKST: Rune Andersen vokste opp med en voldelig far. Høsten 2017 fortalte han og de tre søstrene om oppveksten i TV 2-programmet «Vårt lille land».

I forestillingen «Lykkeliten» forteller han sin historie med sine egne virkemidler: Ærlighet, varme og humor.

Forestillingen fikk overveldende respons fra både publikum og kritikere ved premieren i januar og har vært spilt for utsolgte hus - med ekstraforestillinger - både i Kristiansand og Stavanger.

Turné

Nå tar Rune forestillingen med på en omfattende norgesturné med turnépremiere på Den nationale Scene i Bergen 7. juni. I august spiller han fjorten forestillinger på Nationaltheatret i Oslo, før han besøker andre deler av landet utover hele høsten.

Faktaboks

Forestillinger i Lister

«Lykkeliten» spilles tre ganger i Listerregionen:

  • Kvinesdal kulturhus lørdag 15. september
  • Lyngdal kulturhus fredag 21. september
  • Flekkefjord kultursenter Spira lørdag 22. september

Dessuten vises forestillingen i Buen i Mandal fredag 28. september

Rune og de tre søstrene gjemte seg i trappeoppgangen i blokken hvor de bodde. De søkte tilflukt fra sin voldelige og alkoholiserte far. Det var her Rune gjorde sin første opptreden for sine søstre.

- Responsen etter at vi fire søsken fortalte vår historie i TV-programmet «Vårt lille land», var overveldende. Det samme skjedde etter premieren på Lykkeliten i Kristiansand og Stavanger. Så mange har takket for at vi har gitt vold og overgrep mot barn et ansikt, og at det går an å få et godt liv likevel, sier Rune Andersen

- Nå gleder jeg meg til å legge ut på turné med «Lykkeliten»! Mitt håp er at denne forestillingen kan være til hjelp for alle de der ute som har liknende opplevelser. At de skal vite at vi er mange og at vi ikke har noe å skamme oss over, fortsetter han.

Kritikerrost

Folkekjære Rune Andersen er en komiker med lang erfaring og stor rutine. Det finnes få, om noen, som kan parodiere med slik en usedvanlig innlevelse, presisjon og brodd. I «Lykkeliten» blir vi kjent med en ny side av Rune.

«Denne må du se!» skrev Stavanger Aftenblad og trillet terningkast 5 etter premieren på forestillingen i januar. «En stor forteller med en vond fortelling», skrev Fædrelandsvennen og ga toppkarakteren 6.

- Publikum kan vente seg en røff, ærlig og varm historie som kanskje kan gjøre en forskjell for noen. Musikk og humor har vært en livbøye hele livet mitt, og den tar jeg med meg inn i forestillingen. Den får frem både latter, tårer, smerte, lykke. Og masse kjærlighet, sier Rune Andersen.

Komikeren

Rune Andersen er en norsk skuespiller, humorist og komiker. Han var på 1980-tallet med i det lokale sommerrevylivet i Kristiansand i «Tangakavalerene». Fra 1994 ble han med i radioprogrammet «Hallo i Uken», og har videre medvirket i Løgnaslaget med blant andre Per Inge Torkelsen og Dag Schreiner, og «Tusenårsrevyen» med Are Kalvø på Det norske teatret i 1998.

I 2004 og 2005 var han aktuell med forestillingen «Hurra for Andersen!» som besøkte de fleste større byer i Norge. Under Komiprisen 2005, vant denne forestillingen klassen for beste sceneforestilling, mens Andersen selv vant klassen beste mannlige artist, revy og komedie.

Vi kjenner også Andersen fra TV-skjermen, blant annet humorprogrammet «Egentlig», som gikk på NRK fra 1993 til 1997. I 2014 gjorde han også rollen som Oldfux i Holberg-komedien «Den stundesløse» på Kilden i Kristiansand.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...