Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Til angrep på Lyngdal

KRITISK: John Hansen (H) uttalte seg svært kritisk om Lyngdal sin rolle i spørsmålet om hvor Nav skal ga sitt hovedkontor i Lister. Foto: Svein Løvland

John Hansen i Flekkefjord (H) gikk til angrep på Lyngdal i saken om hvor felles Nav-kontor skal ligge. Lyngdal har gått inn for Kvinesdal som felles Nav-kontor.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KRITIKK: Siden det bare er Sirdal som støtter at Flekkefjord er den beste vertskommunen for et felles Nav kontor med 40-50 ansatte ligger det an til at Kvinesdal får denne oppgaven som gir nye statlige arbeidsplasser.

- Er jeg inhabil når jeg jobber i Nav? ville Ellen Matsen (H) vite da bystyret i Flekkefjord skulle behandle saken.

- Jeg tror ikke du har noen påvirkning der nede hverken den ene eller andre retning, sa ordfører Jan Sigbjørnsen (H).

- Du har ikke økonomiske interesser i dette selv om du jobber i en offentlig etat som berøres, sa Steinar Dyrli (H) og et enstemmig bystyre sa seg enig ved å erklære Matsen som habil.

Gi fra oss noe?

- Generelt liker vi ikke sentralisering. Noen kommer til å miste noe. Denne gangen blir det dessverre Flekkefjor. Solidariteten er ikke så stor når det kommer til stykke. Vi kjempet for å få politistasjonen. Kanskje det er vi som må gi fra oss noe denne gang selv om vi ikke liker det, påpekte Dyrli.

- Det vi stemmer på i dag er om vi ønsker å være vertskommune, så får vi en ny sak senere om vi vil slutte oss til et nytt felles kontor. Hele arbeidsgiveransvaret for Nav blir flyttet til vertskommunen men enkelte funksjoner vil være igjen, forklarte Sigbjørnsen.

- Et sammenslått Nav skal kunne ta på seg tjeneste den enkelte kommune ikke kan gjøre. Etableringen kan gi flere stillinger fra det regionale nivå til vår region. Et større kontor gir større verktøykasse og flere virkemidler, supplerte rådmann Bernhard Nilsen.

Bedre tjenester

- Endel tjenester har størst betydning for eldre brukere. Hva er det som flyttes og hva blir lokalt? spurte Egil Eek (Ap).

- Det er definert at kommunale minimumsløsninger blir like for alle kommunene inkludert flyktningetjeneste og gjeldsrådgiving. Så vil det kunne bli slik at dersom en innbygger etterspør tjenester som kontoret ikke har så reiser det ut en fra felleskontoret. Man skal øke tilgangen på tjeneste og kompetanse ikke fjerne noe, svarte Nilsen.

Frafallen

- Jeg tror vi må være så ærlige å si at Kvinesdal er mer sentral i Lister enn Flekkefjord. Det ligger an til at Kvinesdal får flertall. Det blir et markant flertall for Kvinesdal når Lyngdal er med og stemmer på dette, sa John Hansen (H).

- Det er flere år siden jeg uttalte meg om Lyngdals måte å opptre på. Denne saken viser hvor uheldig det er når en frafallen fortsatt er i folden. Det utfordrer meg. Jeg vil forøvrig støtte at Flekkefjord sier ja til å være vertskommune.

- Jeg må minne om at Lyngdal og Audnedal, som blir nye Lyngdal kommune har valgt å være en del av Lister. Det er deror galt å si at de har forlatt folden, sa ordfører Sigbjørnsen før et enstemmig bystyre gikk inn for Flekkefjord som vertskommune for felles Nav-kontor.

Det er nå bare Hægebostad som ikke har hatt kommunestyret om dette. Et enstemmig formannskap gikk imidlertid inn for å legge kontoret til Kvinesdal. Kvinesdal har dermed klart flertall for å få Nav-kontoret

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...