Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tidligere siktet i Tina-saken blir ikke tiltalt for falsk forklaring

Saken mot en mann fra Lyngdal, anmeldt av en barndomskamerat for å ha trukket ham inn i saken om Tina Jørgensen-drapet, er henlagt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TINA-SAKEN: I henleggelsen av saken om falske anklager pekes det på at det er meget strenge krav til bevis for domfellelse i straffesaker. Saken er henlagt på bevisets stilling, skriver Stavanger Aftenblad.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om politiets valg om å henlegge saken mot mannen jeg anmeldte, ut over at avgjørelsen vil bli anket til statsadvokaten, sier 39-åringen som anmeldte barndomskameraten.

39-åringen anmeldte en barndomskamerat, som i et lydopptak sendt til politiet fortalte at han selv og tre andre, inkludert 39-åringen, sto bak drapet på Jørgensen.

Mannen i lydopptaket tilsto da han ble pågrepet, mens de tre andre nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Alle fire ble løslatt og saken er henlagt. Politiet følger nå helt andre spor i drapssaken.

I 2017 ble 39-åringen tilkjent 50.000 kroner i oppreisningserstatning og 13.500 kroner i erstatning for tiden han satt i varetekt.

Fakta

Tina-saken

  • 20 år gamle Tina Jørgensen forsvant i 2000 sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten.
  • En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området.
  • Liket av Jørgensen ble funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel.
  • Ingen har blitt dømt for drapet.

KIilde: NTB

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...