Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tidenes startfelt kommer til Lyngdal i nytt Tour of Norway

Tour des Fjords AS har slått sammen Tour des Fjords og Tour of Norway. Det nye rittet heter «Tour of Norway» og skal gå over seks dager fra Vestlandet via Sør-/Østlandet 28. mai - 02. juni. I løpet av den neste uken presenteres lagene som skal konkurrere om seieren i 2019.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SYKKEL: Daglig leder, Roy Hegreberg gleder seg og sier:

- Planleggingen går for fullt og det er duket for et fantastisk sykkelritt månedsskiftet mai/juni. I 2018 hadde vi tidenes startfelt i Tour des Fjords, og blir enda bedre i Tour of Norway 2019. Vi er veldig stolte over å få flere av de store World Tour-lagene, og de største norske profilene til start. Det er viktig for interessen for arrangementet, men også for sykkelinteressen i landet. Nedtellingen er i gang og det er bare å sette av datoen til å følge løpet langs ruten eller på tv-skjermen.

Tour of Norway starter torsdag 30. mai på 3. etappe i Lyngdal. Det er forventet en skikkelig folkefest når syklistene starter i Alleen.

Med Hammer Stavanger i forkant av rittet, får vi et enda sterkere felt når 22 lag står på startstreken 28. mai. Lagene avsløres i løpet av uken, og vi kan allerede avsløre at UAE Emirates med Alexander Kristoff og Sven Erik Bystrøm, og Dimension Data med Edvald Boasson Hagen stiller til start.

Mitchelton-Scott

Det australske laget Mitchelton-Scott stiller igjen til start etter en sterk 2018 sesong. Michael Albasini vant 2. etappe og sammenlagt i Tour des Fjords 2018. Mitchelton-Scott har allerede startet 2019 sesongen med sammenlagtseier til Daryl Impey for andre året på rad i årets første World Tour ritt Santos Tour Down Under. Vi kan derfor forvente et sterkt lag som ønsker å fortsette seiersrekken.

Dimension-Data

Laget med alles godt kjente Edvald Boasson Hagen i spissen, kommer til å gripe mulighetene til å ta en etappeseier, men forhåpentligvis også prøve seg på sammenlagtseieren. Boasson Hagen vant 2. etappe i Tour of Norway 2018, og endte på en 3. plass sammenlagt. Uken etterpå, tok han med seg en 4. plass sammenlagt i Tour des Fjords, hvor han i 2017 tok sammenlagt-tittelen. Det sørafrikanske laget har gjort noen spennende signeringer for 2019, og vi er spente på å se om de kan ta en sterkere posisjon i feltet i år.

UAE Emirates Team

Alexander Kristoff er klar til kamp og er ikke tvil om at han vil utnytte enhver mulighet til å ta en seier på hjemmebane: «Jeg gleder meg til Tour of Norway, og har tro på at jeg skal kunne ta med meg en seier på hjemmebane i Norge. Jeg har ikke studert løypene enda, men satser på at jeg får noen sjanser til å ta en etappeseier.» Laget har også den unge og lovende Jasper Philipsen som yppet seg mot de større profilene, og tok sin første World Tour seier etter en kaotisk avslutning på 5. etappe i Santos Tour Down Under.

Jumbo-Visma

Det nederlandske laget med norske Amund Grøndahl Jansen, har også fått med seg det norske firmaet Visma som sponsor de neste fem årene. Laget fikk med seg 33 seire i 2018-sesongen, hvorav tre av de ble tatt av Dylan Groenewegen under fjorårets utgave av Tour of Norway. Laget ga god motstand og viste seg frem ved flere anledninger, også under Tour des Fjords 2018, med Timo Roosen på en 6. plass sammenlagt. Laget har med andre ord en god og spennende utvikling, som vi håper kan prege årets ritt.

Nippo Vini Fantini Faizane

Med 11 seire i 2018 fikk laget fått vist seg frem på prokontinentalt nivå. Laget er basert i Italia, og fikk bryne seg mot noen av verdens beste lag, som et av få prokontinental-lag i Hammer Series 2018. Laget var med for første gang i Tour des Fjords 2018.

Sport Vlaanderen-Baloise

Laget stiller til start nok en gang, etter å ha vært et fast innslag hos både Tour of Norway og Tour des Fjords i alle år. Sport Vlaanderen-Baloise sykler alltid offensivt og i 2017 tok Dries Van Gestel, etappeseier og en 2. plass sammenlagt i Tour des Fjords. Vi gleder oss til å se de på startstreken igjen, klare til å ta kampen mot de andre lagene i tidenes startfelt.

Uno-X Norwegian Development Team

De norske kontinentallagene får lov til å bryne seg mot noen av verdens beste lag, og Uno-X Norwegian Development Team stiller med noen av de største lederne og talentene innen norsk sykling. Laget vant etapper i Tour of Rhodes, Ringerike GP og Omloop Het Nieuwsblad Beloften i 2018, og vi gleder oss til å se om de kan ta kampen mot World Tour lagene og vise seg frem i årets ritt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...