Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Strømforbruket stiger i Audnedal og Lyngdal

MYTJY LYS: Lyngdølene slår gjerne på lyset når det mørkner. Dermed stiger strømforbruket. Foto: Erlend Haddeland (arkivfoto)

Kraftforbruket på Sørlandet steg med 2,1 prosent fra 2016 til 2017.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2018 kl 16:07

STRØM: Det viser data om strømforbruket til privatkundene som strømleverandøren LOS har innhentet. Agder Energi har presentert resultatet i en pressemelding.

Størst var økningen i strømforbruket i Vest-Agder, der det økte med 2,5 prosent. I Aust-Agder økte strømforbruket med 1,5 prosent.

Audnedal og Lyngdal

I Audnedal lå økningen likt med gjennomsnittet for Vest-Agder, på 2,5 prosent. I Lyngdal var økningen større en gjennomsnitte, 3,5 prosent.

I Lyngdal økte forbruket til privatkundene fra 67 450 438 kilowattimer i 2016 til 69 843 759 kilowattimer i 2017.

I Audnedal var de tilsvarende tallene 14 009 311 kilowattimer i 2016, som steg til 14 363 326 kilowattimer i fjor.

Undersøkelsen viser at strømforbruk til privatkundene økte i 29 av de 30 kommunene på Agder i 2017. De eneste unntakene var Gjerstad, der forbruket sank med 1 prosent, og Åmli, der elektrisitetsforbruket var uendret fra 2016 til 2017.

Fra 2014 til 2017 har strømforbruket på Sørlandet økt med 11,0 prosent.

Mest i Songdalen og Bykle

I Kristiansand endte økningen i strømforbruket fra 2016 til 2017 på 2,0 prosent, mens i Arendal var økningen på 1,2 prosent. Tilsvarende tall for 2016 var 2,8 prosent og 4,9 prosent.

I Vest-Agder er det befolkningen i Songdalen kommune som har hatt størst økning i strømforbruket med 4,5 prosent, mens Åseral er lavest med en økning på 0,9 prosent.

I Aust Agder er det befolkningen i Bykle kommune som har hatt størst økning i strømforbruket med 4,5 prosent, mens Gjerstad er lavest med en reduksjon på 1,0 prosent.

Blant byene på Sørlandet er det Lyngdal som har den største økningen på 3,5 prosent, mens Risør ligger lavest med en økning på 0,8 prosent.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...