Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Strekkfiske stopper utglidningen

STREKKFISKER: Innvendige strekkfisker holder kirkeveggene i Kvås sammen. Manglende kledning viser hvor de er montert. Men fortsatt buler kirkeveggene i den gamle tømmerkirken. Foto: Lars Rekaa

Kirken har alltid advart mot utglidning. I Kvås er det kirkeveggene som har vært truet av utglidning.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

UTBEDRING: To strekkfisker er nå montert i Kvås kirke for å hindre at langveggene skal gli ytterligere fra hverandre.

– Veggene har bulet litt ut i over 100 år. Men etter fire tørre sommermåneder hadde de glidd ytterligere 4 centimeter fra hverandre. Vi fant ut at det var på tide å gjøre noe, sier kirkevergen i Lyngdal, Carl-Magnus Salvesen, til Lyngdals Avis.

Prioritering

Etter at Lyngdal kirke var ferdig utbedret i fjor, var det klart at det var Kvås som hadde høyeste prioritet.

– Årsaken til at Lyngdal ble tatt først, er at det er den kirken som har høyest besøk og flest arrangementer, forklarer Salvesen.

Arbeidene i Kvås startet i desember. Innvendig er kirken ferdig utbedret nå.

Snøstopp

– I øyeblikket har arbeidene stoppet opp. Snøen hindrer takarbeider, sier han.

Kirkens undertak skal skiftes, og det skal legges ny skifer på taket. Dette arbeidet er allerede utført på bårehuset.

Det er Stangborli bygg i Flekkefjord som utfører oppdraget. Firmaet har lang erfaring med jobber som må gjøres i forståelse med Riksantikvaren.

Dårlig mur

– Når taket er ferdig, skal fasaden gås etter. Der det er behov for det, skal kledningen skiftes ut. Trappen til sakristiet skal utbedres, og det skal også grunnmuren, sier Salvesen.

Særlig under sakristiet er muren i dårlig forfatning.

Når alt annet er ferdig, skal Kvås kirke males.

Spesialbevilgning

Arbeidene med Kvås kirke er kostnadsberegnet til 1,1 millioner kroner. En bevilgning fra Lyngdal kommune på 1 million kroner til investeringer har gjort det mulig for Lyngdal kirkelige fellesråd å iverksette tiltakene.

Etter Kvås, står også Austad kirke og Korshamn kapell for tur.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...