Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Storkontroll på E39 – politiet tok fire kort

BESLAG: Førerkortene sitter løst langs E39 skjærtorsdag. Til høyre Tore Larsen i UP. Foto: Lars Rekaa

Storkontrollen på E39 kostet fire bilførere kortet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.03.2018 kl 16:02

UP PÅ PLASS: Utrykningspolitiet var tilbake i Lyngdal skjærtorsdag.

Ved E39 like øst for Rom gjennomførte de en omfattende trafikkontroll over seks timer.

Fart, rus og mobil

– Vi sjekker fart, rus og mobilbruk, forteller Tore Larsen i UP til Lyngdals Avis.

Da Lyngdals Avis var på stedet, hadde UP drevet på en times tid.

91 km/t

– Så langt hare vi beslaglagt to førerkort, fortalte Larsen da, og la til:

– Høyeste hastighet var 91 kilometer i timen i 60-sonen.

Senere ble det tatt beslag i ytterligere to førerkort. I alt ble det skrevet ut 46 forenklede forelegg for fartsoverskridelser. En bilfører er anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, og en for mobilbruk under kjøring.

Sjokkert

Garvede politifolk er sjokkerte over mye stygg kjøring i påsketrafikken på Sørlandet.

Onsdag mistet en 37-åring lappen for å ha kjørt i 128 kilometer i timen i 70-sonen ved Skolandsvannet.

– Da mangler du respekt for fartsgrensene. Det er drøyt. Det er fryktelig fort. Det viser at vi fortsatt må holde trykket oppe resten av påska, sier Øystein Krogstad, leder for Utrykningspolitiet i Agder til avisa Fædrelandsvennen.

– Hold farta! Jeg blir oppgitt når folk kjører så fort at de mister førerkortet på vei til hytta. Det virker jo fryktelig tungvint å dra med seg pakkenellikene på ryggen. Vi har sagt det overalt i pressen at vi vil være ute, også kjører folk så fort likevel. Det er helt unødvendig! sier Krogstad.

Medregnet kontrollen i Kvås torsdag før påske, er det så langt beslaglagt åtte førerkort i Lyngdal. Og ennå skriver vi bare skjærtorsdag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...