Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Store steiner dundret inn i hytteveggen»

En hytteeier i Lyngdal melder om steinras hvor det også ble gjort betydelig skade. Det var ingen personer i hytta da det skjedde.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.03.2019 kl 23:16

RAS: Det var i hyttefeltet ved Åsevåglia ved Jåsund hendelsen skjedde. Sven Erik Nordbø og kona har vært eier av tomta hytta står på siden 2005.

I brevet til kommunen skriver han:

- Tomten grenser til bratt skråning med fjell like bak. Jeg vil tro dette området er regulert som friområde. Det er i grensen mellom vår tomt og friområde det er et område med bevegelser i masse. Det er her steinene har kommet ifra.

Ikke folk i hytta

Nordbø skriver videre at det ble hyret inn en lokal entreprenør med lokal godkjenning da grunnarbeidet ble gjort.

- Store deler av tomten var en steinur, og i denne ble det planert ut plass til hytte.

Da raset gikk var det ikke folk på hytta.

- Store steiner har dundret inn i hyttevegg, som igjen har gjort betydelige skader, innvendig og litt utvendig. Heldgivis ingen folk på hytta, her kunne liv gått tapt, skriver han.

Større steiner

Nordbø var på besøk på rådhuset i slutten av februar og orienterte om det som hadde skjedd.

- Nå ved nærmere ettersyn ser jeg at langt oppe i skråningen er det andre, mye større steiner som kanskje ligger i fare for å bevege seg.

I brevet som er sendt kommunen er det også en rekke bilder som vedlegg.

- Men i og med at Lyngdal kommune en gang har regulert denne steinur til å kunne bygge hytte på - så vil jeg anta at Lyngdal kommune har interesse av at det ikke skal skje en tragisk hendelse her.

Lyngdals Avis har vært i kontakt med Nordbø, som forteller at han til nå ikke har hørt fra kommunen om denne saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...