Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Stefan Strandberg vil hjelpe andre

HJELP: Stefan Strandberg har brukt skadeperioden til å finne ut at han vil hjelpe andre. Her er han i landslagsdrakta. Foto: Magnus Aunevik, arkivfoto

Krasnodar-proffen fra Lyngdal starter stiftelse sammen med kompis og håndballspiller Joakim Hykkerud fra Drammen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SER FRAMOVER: Strandberg (28) har levd i en konstant skadetilværelse i snart halvannet år – og mistet storebroren til kreften. Nå ser han framover ved å danne en stiftelse til hjelp for vanskeligstilte, melder VG.

De to idrettsutøverne – som ble kjent da de bodde i Hannover og spilte for den nordtyske byens lag i fotball og håndball – har startet veldedighetsorganisasjonen «Step By Step Charity».

Null hjelp

– Forskjellen der nede gjør så mye med deg. Vi i Krasnodar har alt vi kan drømme om. Vi kan kjøre de bilene vi vil, de privatflyene vi vil. Det som har gjort noe med meg med å leve der, er at du bli sykt glad for systemene vi har i Norge. Her blir du tatt vare på, sier Strandberg og fortsetter:

– I Russland får du null hjelp. Det vi har lyst til, er å hjelpe folk som trenger det. Barn og voksne, familier. Det er den største forskjellen det har gjort på meg, begrunner spilleren som gikk fra Rosenborg til den pengesterke russiske ligaen sommeren 2015.

De snakker om showkamper i fotball og håndball, barneløp og veldedighetsarrangementer.

Vanskelig år

– En juniorspiller kom bort til meg og hadde helt hullete sko. Han kom fra en familie som ikke hadde det så lett. Jeg ga ham to par håndballsko. Da var han på gråten. Den gleden, for dem som trenger det, det synes jeg det er noe. Jeg har vært gjennom en tøff tid på privaten (samlivsbrudd og mye borte fra sønnen) og det gjør noe med deg. Derfor skal det ikke være farlig å spørre om hjelp. Jeg ba selv om hjelp da jeg var langt nede; jeg gikk til psykolog, forteller Joakim Hykkerud.

Stefan Strandberg sier til VG at det siste året har satt ting «ekstremt i perspektiv» for ham. Han har vært gjennom et kjærestebrudd med håndballspilleren Nora Mørk, han har gått skadet og fått operert akillessene totalt seks ganger i tre forskjellige land – og hans syv år eldre bror døde i januar etter kreftsykdom.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...