Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Statens vegvesen klager på vedtak

SIER NEI: Fylkesvei 43, her med Bringsjordneset i bakgrunnen, leder ned til Kvavik Industriområde der Fibo ønsker en ny avkjørsel. FOTO: Erlend Haddeland

I forbindelse med utvidelse av Fibo ved Kvavik har kommunen gitt dispensasjon for en ny avkjørsel fra FV43, men det klager Statens vegvesen på.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det er selskapet Byggma Eiendom som skal utvide for Fibo på Kvanvik, og i den forbindelse ble det søkt om dispensasjon fra reguleringsplan for etablering av en ny avkjørsel fra FV43 til eiendommen.

Gikk mot rådmann

Da saken var oppe politisk i november var rådmannens innstilling at det ikke skulle gis dispensasjon. Det kom imidlertid opp et annet forslag, et felles forslag hvor det blant annet kom fram:

«Fiboen er en stor bedrift som har hatt stor vekst med videre behov for ekspansjon, det er av stor betydning for videre utvikling av bedriften at infrastrukturen med atkomstforhold og logistikk er bra tilrettelagt....»

Vedtatt

Da det kom opp til avstemming ble det rådmannens forslag til vedtak nedstemt, mens det felles forslaget fikk full tilslutning. Dermed ble det gitt dispensasjon til en ny avkjørsel.

Det er denne Statens vegvesen nå har sendt inn klage på. Det heter blant annet at FV43 på Kvavik har stor trafikk, for tall viser at det passerte i 2016, 6350 biler i døgnet. 10 prosent av disse var tungtransport, heter det i klagen.

- Statens vegvesen mener kommunens vedtak ikke er i samsvar med vedtatt retningslinje for avkjørselspolitikk langs fylkesveg og at det bidrar til en uthuling av denne, skrives det i klagen til Lyngdal kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...