Vant ellevilt straffe-drama i cupen

JUBEL: Spillerne hadde god grunn til å juble, for Lyngdal er videre i NM. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Lyngdal ga MK god kamp i cupens første kvalifiserende runde hjemme på stadion. Det måtte ekstraomganger til, og straffesparkkonkurranse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2019 kl 14:11

FOTBALL: Hvilket drama det ble i cupkampen mellom Lyngdal og Mandalskameratene. 0-0 etter full tid og ekstraomganger sendte lagene til en ellevill straffesparkkonkurranse. Og den var det Lyngdal som avgjorde.

Men vi starter med kampen fra start.

Lyngdal-veteran Espen Hægeland var nær scoring på et frispark etter en halvtime av den første omgangen, i cupkampen hjemme mot Mandalskameratene. Minutter senere var gjestene nære å ta ledelsen, forsøket endte til side for mål.

De første 45 minuttene av oppgjøret var ellers preget av lite sjanser, men Lyngdal beit godt fra seg mot laget som spiller i divisjonen over.

Tverrligger og over mål

I andre omgang er det notert noen sjanser, og etter 80 minutter hadde gjestene en stor sjanse, men den endte via tverrligger og ut på banen igjen.

Syv minutter før full tid får hjemmelaget frispark. Espen Hægeland finner frem skuddbeinet, smeller til - men forsøket fra rundt 25 meter ender over målet til MKs keeper.

Nærmere mål kom ikke lagene før det var spilt i 90 minutter. På overtid av kampen var MK fryktelig nære, men hjemmelaget reddet på målstreken. Da blåste dommer av og dermed var det ekstraomganger - og eventuelt avgjørelse på straffespark.

Det lengste strået

Etter å ha spilt i nærmere 95 minutter var det flere slitne bein på banen. Den første ekstraomgangen endte uten scoringer, men det var sjanser.

Heller ikke de siste 15 minuttene av ekstraomgangene ble det scoringer, men hjemmelaget var nære ved to anledninger.

Det måtte altså straffespark til for å avgjøre kampen - den om hvilket lag som er et steg nærmere Ullevaal.

FORNØYD: Trener Jan Ove Pedersen og Kristoffer Reiersen Risnes var godt fornøyd med seier og for å ha tatt seg videre til neste kvalik-runde. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Straffesparkene

Først ut i straffesparkkonkurranse var gjestene fra Mandal.

  • 0-1, Joakim Holtan
  • 1-1, Espen Hægeland
  • 1-2, Stein Ove Abrahamsen
  • 2-2, Kristoffer Reiersen Risnes
  • 2-3, Peder Dovland
  • 3-3, Dani Ashoti
  • BOM !
  • 4-3, Karsten Kristiansen
  • 4-4, Mats Sveindal
  • 5-4, Jesper Hindersland.

Dermed vant Lyngdal 5-4 og er klar for 2. runde i NM-kvaliken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...