Roar Lindland klar for nytt løp etter krasj i 200 km/t: – Jeg kjenner presset

Foto: Erlend Haddeland

Roar Lindland kjente på frykten i sekundene etter sammenstøtet i Porsche Supercup. Han slapp unna uten store skader, og er klar igjen til helgens løp i Italia.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Det tetter seg til i toppen i Porsche Supercup kategori B, og bilførerne kjører helt på grensen for å få maks ut av løypa.

Det fikk lyngdølen Roar Lindland merke etter seks runder i søndagens løp på Spa i Belgia. I 200 kilometer i timen ble det sammenstøt da hans argeste konkurrent, Egidio Perfetti, prøvde å passere ham i en innversving. Det ble store materielle skader på begge bilene, men begge de to slapp fra hendelsen uten store skader.

– Vi balanserer på grensen, og da er marginene små. Her gikk det fort, og det kan fort bli dramatisk i en sånn hastighet, selv om sikkerheten er vanvittig bra, sier Lindland til Lyngdals Avis dagen derpå.

Frykten

En ting er sammenstøtet. Noe annet er hva som skjer i sekundene etterpå. Farlige situasjoner kan oppstå, og det var Lindland fullt klar over der han satt i Porschen sin rett etter sammenstøtet.

– I verste blir man truffet igjen av noen andre biler som kommer kjørende bakfra. Den frykten kjente jeg på med masse røyk rundt etter sammenstøtet. Derfor passet jeg på å ikke løsne beltet for tidlig. Et sånt sammenstøt ville være stygt, sier Lindland.

Bilen fikk kjørt seg, og nå jobber teamet på spreng med å få den på plass til helgens løp.

Fysioterapi

Mandag var Lindland igjen tilbake på jobb i Lindland Maskin i Akersmyr i Lyngdal.

– Formen er bra, absolutt. Det kjennes bare litt i nakke og skuldre, og det er naturlig etter en sånn smell. I øyeblikket når sammenstøtet skjer, er du så full av adrenalin at du ikke kjenner det, sier han.

Nå venter daglige behandlinger hos fysioterapeut før han er på plass i Monza, Italia på torsdag.

Optimistisk, men irritert på at smellen inntraff.

– Det var ikke en sånn smell vi trengte nå, sier han, vel vitende om at det blir et rotterace hvem som stikker av med sammenlagtseieren når sesongen er over.

Youtube kan du se krasjet.

Kjenner presset

Perfetti og Lindland kjemper en knallhard kamp om mesterskapet i supercupen. Lindland trøster seg med at uhellet ikke førte til endringer i poengstillingen de to i mellom. Før helgen hadde Lindland vunnet fire av sesongens seks løp og tatt andreplass i de to siste. Dermed hadde han en ledelse på 22 poeng ned til Egidio Perfetti på andreplass.

– Jeg kjenner presset. Det er til å ta og føle på. Prestisjen er stor i dette mesterskapet, og det er mye som står på spill for førerne. Det er såpass jevnt som det er. Nå handler det om å stå kampen ut, sier Lindland.

Høstens avslutning i Porsche Supercup ser ut til å bli en real thriller.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...