Roar har lagt opp taktikken

VANT: Roar Lindland i aksjon på Hockenheim Ring sist helg. Det løpet vant lyngdølen. Foto: Lindland Performance

Klarer han først å få ProAm-konkurrentene bak seg, er det mye som tyder på at det holder til mål på Hungaroring.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MOTORSPORT: Den ungarske banen er kjent for å være særdeles vanskelig. Forbikjøringer er rett og slett vanskelige å få til på den langsomme banen.

Roar Lindland har lagt opp taktikken etter det.

Seier i Tyskland

Søndag kjørte han inn til nok en seier i ProAm-klassen i Porsche Supercup på tyske Hockenheim. Nå er han bare fire poeng bak sammenlagtledelsen i ProAm (professional amateur) og det neste løpet går allerede kommende helg i Ungarn.

Lyngdølen har hatt en fantastisk sesong i ProAm-klassen i Porsche Supercup så langt i år. Han har vunnet klassen i Barcelona, Monaco, Silverstone og Hockenheim. Det eneste løpet hvor han ikke har vunnet, er Østerrike, hvor han ble kjørt av banen.

Men også Nicolas Misslin har vært jevn i årets sesong, og med tre andreplasser, en tredje og en fjerde, er det franskmannen som leder ProAm-klassen sammenlagt. Men han er bare fire poeng foran Lindland.

Øyner tittelen

– Det er så jevnt i Porsche Supercup at man helst bør ta poeng i alle løp. Men selv om jeg ikke fikk noen poeng i Østerrike, så øyner jeg en sammenlagttittel nå. Det gjelder bare å kjøre taktisk og ha marginene på min side. Tempomessig har jeg vist at jeg er den raskeste i ProAm, sier Roar Lindland, ifølge Lindland Performance.

I helgens løp på tyske Hockenheim ble det en svært vanskelig kvalifisering på en opptørkende bane. Lindland var en tur utenfor banen, men rakk heldigvis en runde mot slutten og sikret pole position i ProAm. I løpet kjørte han taktisk, ble nummer 21 totalt av de 31 førerne, og tok en ny seier i ProAm-klassen.

– Ja, det gjelder å kjøre med innsiden av hodet og unngå problemer. Derfor var jeg forsiktig i løpet, og hadde kun fokus på å holde de andre ProAm-førerne bak meg. Det var ikke noe poeng å fighte med de andre førerne som ikke kjører om poeng i ProAm.

Viktig kvalifisering

Kommende helg er det Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn som gjelder.

– Kvalifiseringen til helgen blir ekstremt viktig. Starter man først har man gode sjanser til å vinne. Dette er også en bane hvor jeg har gode erfaringer, så jeg er optimist foran helgens løp.

Med fem løp igjen av årets Porsche Mobil 1 Supercup har Lindland og Geddit-bilen fortsatt god tid til å overta sammenlagtledelsen i ProAm-klassen.

Løpet går på søndag klokken 12.45, og kan sees direkte på Eurosport og Viaplay i Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...