Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Rasmussen ut - Astrid Lindgren inn

Foto: FC Nordsjælland

Når Mathias Rasmussen løper ut på banen søndag for FC Nordsjælland har det skjedd noe spesielt med drakten han bruker.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FOTBALL: FC Nordsjælland skal nemlig hedre alle kvinner under morgendagens kamp mot Ståle Solbakkens FC Købehnhavn. Det er en litt forinket markering av Kvinnedagen som var 8. mars.

Men hver enkelt spiller har også valgt seg ut hver sin kvinne de skal hedre, på det viset at Mathias Rasmussen bytter ut Rasmussen på ryggen og erstatter det med navnet på en kvinne.

Enkelt valg

For lyngdølen ble valget han gjorde ganske enkelt. Valget falt på den svenske forfatteren, Astrid Lindgren. Til klubbens hjemmeside sider han:

- Jeg har altid været vild med hendes bøger og historier. Da vi læste dem i skolen, var de så spændende. Hun var opskriften på en god barndom for alle de børn, jeg kender. Hendes kreativitet beundrer jeg. Den er unik og det hun gjorde, er der ingen andre, som kan.

KAMP: Søndag kommer FC København til Mathias Rasmussens FC Nordsjælland. Foto: FC Nordsjælland

Og om hvorfor klubben til Rasmussen gjør dette, fortsatt på dansk:

- Naturlig for oss

- Ligestilling er et af kerneprincipperne hos FC Nordsjælland, og vores ejere hos Right to Dream, som vi arbejder for og med hver eneste dag. På IWD sidste år åbnede vi vores pige- og kvindeafdeling og akademi sammen med Farum Boldklub. Og i år vil vi igen gerne gøre vores for at kaste fokus på kampen for ligestilling - både i Danmark og internationalt. Derfor er vi meget glade for den anerkendelse vi allerede har modtaget for initiativet fra f.eks. FN og Common Goal. Det føles naturligt for os at benytte vores platform til det, og vi er meget glade for den positive tilgang og energi, som vores Superligahold har vist i forbindelse med at vælge og hylde deres kvindelige rollemodel, siger direktør i FCN Søren Kristensen.

Klubben har også laget en video i forbindelse med den spesielle, men fine markeringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...