Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdal sa ja til Tour des Fjords

STEMTE FOR FOLKEFEST: Steinar Bjørnstøl (V) forsøkte å helle kaldt vann i blodet på kommunestyrerepresentantene, men stemte likevel ja til Tor des Fjords. Foto: Lars Rekaa

Lyngdal kommune flytter på penger - og dermed er Lyngdal sikret å bli startsted for en av Tour des Fjords-etappene Kristi Himmelfartsdag neste år. Steinar Bjørnstøl (V) minnet om at det nødvendige beløpet tilsvarer tre elektriske rullestoler.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2018 kl 11:17

SYKKELSPORT: - Tenk deg avisoverskriften - Tour des Fjords kostet tre elektriske rullestoler! sa han.

Spørsmålet kommunestyret formelt skulle behandle, var om bevilgningen på 350 000 kroner til Tour des Fjords i årets kommunebudsjett skulle flyttes til 1919.

Infrastruktur for TV

For å legge stert eller målgang til et sted, krever Tour des Fjords-ledelsen at den aktuelle kommunen bidrar med 250 000 kroner (startsted) eller 350 000 kroner (etappemål). Resten av totalbeløpet betales av Listerfondet, slik at arrangørene får 500 000 kroner for hvert startsted og 1 million for hvert etappemål. Pengene skal hovedsakelig gå til infrastruktur for TV-stasjoner som skal sende fra rittet. Med bevilgningen på 350 000 kroner har Lyngdal satt av 100 000 kroner mer enn kravet.

Vedtaket i Lyngdal kommunestyre ble gjort mot Fremskrittspartiets tre stemmer og mot stemmen til Ådne Fardal Klev (Sp).

Les også: Bevilger 350 000 til Tour des Fjords

Fra 2019 overtar Tour des Fjords rittet Tour of Norway. TdF øker derfor antall rittdager fra tre til seks. TdF, som eies av Stavanger Sykkelklubb og Nordsjørittet, ønsker at man i 2019 kjører rittet i Rogaland, Agder og på Østlandet.

Flyttet fra 2020

Flekkefjord, Lyngdal og Mandal skulle i utgangspunktet være vertskommuner for TdF i 2020, men som følge av de endringene som nevnt over, blir disse kommunene involvert allerede i 2019. Planen er at Flekkefjord blir startkommune onsdag 29. mai med målgang i Mandal, mens Lyngdal blir startkommune dagen etter, torsdag 30. mai (Kristi Himmelfartsdag) med målgang i Kristiansand.

Les også: Lyngdal har jobbet lenge for Tour des Fjords

Konkret har ledelsen i TdF kontaktet Lyngdal kommune med ønske om at Lyngdal blir en del av arrangementet i 2019, og da ønsker de at kommunen blir startsted for rittet torsdag 30. mai.

Verdigere trengende

Da saken kom opp til behandling, stilte Steinar Bjørnstøl (V) spørsmål ved om ikke det var noen som trengte 350 000 kroner mer.

Han understreket likevel at han ville stemme for, men at kommunen måtte få med seg næringslivet til å ta sin del av summen.

- Lindesnes klarte å få sponsorer til 400 000 kroner av totalen på 500 000 kroner. Næringslivet her er betydelig større enn på Vigeland, sa Bjørnstøl.

Ådne Fardal Klev slo fast at han ville stemme nei.

- At noen i Paris skulle se dette på TV og så få ubendig lyst til å reise til Lyngdal, tviler jeg på, så han.

Michael Stene (Frp) mente bidrag til et slikt arrangement ikke hørte inn under kommunens oppgaver.

Johan Ekeland (Ap) var enig med Bjørnstøl i at næringslivet må på banen. Men han minnet om at Lyngdal har «Vi vil, vi våger» som valgspråk. Da villle det være rart å si nei.

Gjøre livet verdt å leve

Kirsti Tønnessen (H) understreket behovet for å bidra til glede.

- Et klokt ord sier at har du to mynter skal du kjøpe et brød for å leve og en blomst for å gjøre livet verdt å leve. Dette er slikt som skal gjøre livet verdt å leve.

- Vi trenger en happening, og vi trenger den i mai, sa Sten Sørensen (KrF).

Jon Are Åmland (KrF) slo fast at Tour des Fjords vil være en god investering.

Torunn Tjomsland (V) lurte på om det gikk an å vedta at næringslivet må delta.

- Jeg oppfatter Torunn som om hun vil utsette saken. Det har vi ikke tid til. Det er bare et halvt år til, sa Thor Ove Aas (Sp).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...