Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

SERIESTART: Hjemme i kjelleren er deler av familien Birkeland klar for seriestart i England. Foto: Per Thime

– Vi vet hvem som vinner i England!

Det er noe spesielt med nordmenn og engelsk fotball. Interessen er skyhøy før kveldens serieåpning hvor Manchester United starter mot Leicester. I Lyngdal er man også forberedt.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SERIESTART: – Jeg vil si vi er godt forberedt, meget godt faktisk. Laget ser godt ut og vi starter med seier allerede i kveld, sier Jahn Eric Birkeland.

Det er han som steg for steg har bygget i kjelleren, til det som er blitt et meget populært samlingssted for supportere, for alle dem som holder en knapp eller tre på Manchester United.

Og det er en del av dem.

– I kveld regner vi med at kjelleren fylles opp med mye folk, og det blir det som kjent god stemning av, forteller han.

God sesong

Birkeland og alle andre United-supportere har troen på en god sesong, selv om flere mener noe annet.

TRIVELIG: Det er trivelige lokaler som er laget i kjelleren. Her er ett av rommene som er innredet. Foto: Per Thime

– Det ser jo meget mørkt ut, men det er noe som er medieskapt. Laget ser egentlig veldig bra ut. Vi har fått inn en del nye spillere, og jeg er sikker på at José Mourinho har god kontroll på det han holder på med. Vi vinner serien, slår han fast.

Diogo Dalot (Porto), Fred (Sjakhtar Donetsk), Lee Grant (Stoke) og Timothy Fosu-Mensah (Crystal Palace, tilbake fra lån), det er de nye spillerne Birkeland og de andre supporterne skal bli kjent med i sesongen. Ut av troppen har det forsvunnet ti spillere.

KOM OG KJØP: Anders Birkeland (17) tar seg av salget av kioskvarer når sesongen er i gang. Foto: Per Thime

85 kamper

De ti spillerne ut er gått til klubber som St Mirren, Scunthorpe, Sheffield United og portugisiske Vitoria Setubal. Ikke akkurat toppklubber.

Selv har han tenkt seg til Manchester flere ganger i løpet av sesongen, og han har vært der før.

– Det har blitt noen turer for å se laget mitt. I følge reiseregnskapet har jeg sett 85 United-kamper opp gjennom årene, og det blir helt klar flere av dem kommende sesong.

Han er ikke alene, for også sønnen, Anders (17) og Alexander (7) har samme interesse som faren i huset. De to har henholdsvis 31 og 2 kamper hvor de har sett United fra tribuneplass.

- Jeg tar plass bak her i kveld når kampen starter, sier Anders.

Det er baren vi snakker om, den som er fyllt med ulike kioskvarer tilskuerne kan kjøpe.

Interessen

Helt siden 1980 har United vært laget for pappa i huset. Han vokste opp med tippekampene på NRK, de som Øyvind Johnsen, Rolf Hovden, Arne Acheie og Knut Th Gleditsch kommenterte på skjermen.

UTEROM: Det er her supporterne samles før kamp, i pausen og etter at kampene er spilt ferdig. Foto: Per Thime

– Tippekampene var jo et høydepunkt for alle oss som liker fotball, da den velkjente bjella slo for scoringer. I dag er det fotball nesten hver dag, men for meg er det United som gjelder, fortsetter Birkeland.

Sånn blir det

Sesongen i Enbgland avgjøres ikke før til mai neste år. Det skal spilles en hel haug med kamper. Selv har han troen på at United skal gjøre det bra.

Når vi spør han om hvordan det går, kommer han opp med denne topp 6-listen:

1. Manchester United
2. Manchester City
3. Tottenham
4. Chelsea
5. Arsenal
6. Liverpool

– Jeg hadde egentlig bare en topp 5-liste klar, men siden du spurte så tok jeg med Liverpool på 6. plass, humrer han.

Det er nemlig slik at det også er en god del Liverpool-supporter i Lyngdal.

RIVALISERING: Selv på toalettet går det frem hvilke lag man ikke skal holde med. Foto: Per Thime

– Men heller ikke denne sesongen vinner de noe, men de kan jo selv leve i troen, men dette blir Uniteds sesong, bare så det er nevnt, avslutter han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...