Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ti mål på Lyngdal stadion, fem av dem signert Espen Hægeland

Femmålsscorer Espen Hægeland er med sine 15 mål toppscorer i 4. divisjon i en nådeløs kamp mot Froland. – Jeg blir nok spiss resten av sesongen, sier han.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2016 kl 19:52

(Lyngdal-Froland 7-3) Fem minutter tok det for Espen Hægeland (34) å få hull på byllen. Så fulgte han opp med fire ytterligere scoringer og kunne fort scoret flere.

– Godt å se at gamle folk fortsatt er sultne, sier Lyngdals assistenttrener Roger Rasmussen om Hægeland som fyller 35 år 27. september.

Og det ble en festaften for Hægeland og de røde, som i 1. omgang kjørte totalt over Froland. De virket rett og slett fullstendig hjelpeløse. De få gangene de var borti ballen, klarerte de rett til en rød spiller.

SE BILDESERIE: 52 bilder og 10 mål fra Lyngdal-Froland

Men Froland kom tilbake i kampen

4-1 til pause virket utrolig komfortabelt, og kanskje ble det for komfortabelt.

For Froland scoret både én og to ganger, men ytterligere to Hægeland-scoringer og én Morten Sanden-suser i krysset sørget for at nervene ikke kom helt i helspenn på slutten.

– Jeg blir nok spiss resten av sesongen siden vi har mistet Petter (Sandal Nodevik). Når jeg får så store rom som jeg gjør i dag, så går det egentlig veldig greit, sier femmålsscoreren etter kamp.

LYNGDAL I LEDELSEN: Ibrahim «Ibby» Najafi (i midten) får en fortjent plass i startelleveren mot Froland etter en kjempekamp mot Farsund forrige helg. Foto: Erlend Haddeland

Enslig spiss

Hægeland startet som enslig spiss for Lyngdal i 4. divisjonsoppgjørene, og leverte varene fra første spark på ballen da han banket inn ballen etter fem minutter.

Men Froland kom tilbake og utlignet etter at Lyngdal aldri fikk klarert et frispark, etter 18 minutter.

Selvmål tvunget frem av Erik Aas

Rett etter avspark igjen var Erik Aas på farten.

Et supert løp inn i boksen ble ikke fulgt opp av medspillere, men da Aas slo inn i 5-meteren, klinket en Froland-spiller ballen i eget nett, og dermed 2-1 til Lyngdal.

Kjapp Hægeland-dobbel

Så fikk Lyngdal tildelt straffespark etter en hands. Espen Hægeland var igjen sikker som banken, og sørget for 3-1 fra krittmerket.

Kort tid etter ble Hægeland spilt igjennom i 16-meteren, og klinket ballen i mål. Dermed er han toppscorer i årets 4. divisjon med sine 13 scoringer.

Etter 79 minutter reduserte Froland til 4-2 og 4-3, men tipp hvem som sørget for ro i rekken? Espen Hægeland med sin 5-3-scoring, selvsagt, før han la på til 6-3.

Morten Sanden avsluttet ballet med å curle ballen i krysset, og dermed 7-3 til Lyngdal som også ble sluttresultatet.

– Ego-mentaliteten

Espen Hægeland er kjent for å være en notorisk måljeger. I 2012-sesongen scoret han 50 mål i 4. divisjon.

– Fikk du litt 2012-følelse i dag?

– Når du skal spille spiss så må du ha den ego-mentaliteten, tørre å være på offensiven og være fremme på mål. Det er der det skjer. Det var planen i dag, sier Hægeland.

Lyngdal-trener: – En bommert å velge Espen

– Vi er veldig fornøyd med 1. omgang, men ikke med begynnelsen av 2. omgang, sier Lyngdal-trener Tore Kristensen, slik han også sa forrige hjemmekamp mot Våg da Lyngdal slapp seg nedpå spillemessig.

Kristensen sier at Lyngdal likevel ikke ble veldig nervøse, selv om Froland fikk litt troen på poeng igjen på 4-3.

– Det skulle noe til at de fikk ett mål til. De får godt betalt her med tre mål, men sjansen er selvfølgelig der for at de kan score, sier Kristensen.

– Du velger Espen Hægeland som enslig spiss i dag?

– Tydeligvis en bommert. Han burde scoret seks, svarer Kristensen.

Han forteller at de har drillet Espen en del i rollen nettopp fordi de visste at Petter Sandal Nodevik, som har innehatt spissplassen, meldte overgang til folkehøyskolelivet i høst.

Lyngdal troner fortsatt øverst på toppen i 4. divisjon etter timålskampen på Lyngdal stadion.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...