Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Julie (15) norgesmester i triathlon

DE TO BESTE: Gunn Marit Lyngroth Sævik (nummer to) og Julie Jespersen Hansen (nummer én) etter målgang. Foto: Privat

Dramatisk til siste slutt da Julie Jespersen Hansen (15) fra Lyngdal ble norgesmester i triathlon i 15-16-årsklassen, like foran venninnen Gunn-Marit Lyngroth Sævik.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.08.2017 kl 21:53

Etter fire av seks seire i Supersprint Cup kunne den 15 år gamle lyngdølen strekke armene i været under cupens siste konkurranse på søndag.

Seieren i Åsane i Bergen betyr at Julie Jespersen Hansen (15) er norgesmester, men seieren ble av det dramatiske slaget.

Konkurrerte mot sambygding

For det var to stykker det stod mellom, og det var ingen hvem som helst hun konkurrerte mot, nemlig venninne og sambygding Gunn-Marit Lyngroth Sævik.

Den av dem som vant den siste konkurransen, ville gå helt til topps og kunne krone seg med tittelen «norgesmester». Sistnevnte tok en imponerende sølvplass, etter å ha vunnet to av de seks Supersprint Cup, samt tatt to 2. plasser.

Jespersen Hansen vant Supersprint Cup med 1800 poeng, mens Lyngroth Sævik kom på 2. plass med 1725 poeng.

NORGESMESTER: Julie Jespersen Hansen (15) med det synlige beviset på 1. plassen i Supersprint Cup 2017. Foto: Aina Eide

– Det var panikk

Slik opplevde den nybakte norgesmesteren triathlonet:

– Svømminga gikk bra, det er det jeg egentlig kan. Syklingen hang jeg på noen av gutta, men så mistet jeg dem etter hvert. Da måtte jeg bare sykle på som hekkfjell, forteller hun.

Hun begynte å se seg tilbake.

– Det er 100 meter igjen til skiftesona, og jeg snur meg. Der ser jeg Gunn Marit komme, og jeg får på meg løpeskoene og springer for harde livet. 20 meter igjen til mål får jeg beskjed om at jeg har fått tidsstraff og må stå stille i ti sekunder. Det var panikk. Da jeg stod der tenkte jeg: «Please, la dette gå». Hun var like bak meg. Så var det noen som ropte at hun også hadde fått tidsstraff. Det var spennende og veldig dramatisk, sier hun.

Det var med andre ord en lettet nybakt norgesmester som krysset mållinjen, ikke mange sekundene foran Lyngroth Sævik.

– Dette var målet for hele sesongen, sier 15-åringen som trener mellom ti og femten timer ukentlig.

Takker Jan Åge Sakariassen

Hun passer på å takke støtteapparatet etter seieren.

– Jeg hadde aldri klart dette uten hjelp av Jan Åge Sakariassen. Han har lagt opp program til meg som gjør at jeg har blitt en bedre syklist, sier Jespersen Hansen.

Sakariassen er selv thriatlonutøver, og har utmerket seg i mang en konkurranse.

Selv mener Jespersen Hansen at hun har sin svakhet på syklingen, mens svømmingen er der hun får forspranget.

Videre satsing

Til neste år begynner 15-åringen på videregående. Da vil hun gå på toppidrettslinje i enten Bergen eller Haugesund.

– Jeg har veldig lyst å fortsette med dette, spesielt når jeg lykkes. Jeg vil satse, sier den nybakte norgesmesteren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...