Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Emma Sofie satte ny pers på Vanse

NY PERS: Emma Sofie Simonsen (11) fra Lyngdal skytterlag skjøt til ny personlig rekord under stevnet på Vanse. Foto: Lars Rekaa

Årets samlagsstevne i skyting gikk torsdag og søndag på Vanse.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.01.2018 kl 11:55

GOD REKRUTTERING: Det gror i skytesporten vest i Agder. Blant skytterne som var i ilden på innendørsbanen i kjelleren på Vanse ungdomsskole, var det mange ungdommer.

En av dem var 11 år gamle Emma Sofie Simonsen fra Lyngdal skytterlag. Hun satte likegodt ny personlig rekord på stevnet.

238 poeng

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg skjøt 238, forteller hun til Lyngdals Avis.

Emma Sofie har drevet med skyting i ett år.

– Jeg skal fortsette, dette er gøy, sier hun.

Lagkonkurranse

Hun var ikke den enste lyngdølen som deltok i stevnet på Lista. Lyngdal hadde en rekke skyttere i aksjon på standplass, og stilte også lag i konkurransen.

Også Grindølen skytterlag fra Audnedal hadde skyttere i ilden, men var ikke blant de tolv lagene i lagkonkurransen.

Det var også mye folk som fulgte skytingen. Arrangør Farsund skytterlag hadde lagt opp livevisning av skivene til publikum ute i kafeen.

– Dette er publikumsvennlig. De som følger det live, enten her i lokalene eller på nett, får resultatene direkte, før skytterne selv får anvist skivene sine, sier Leif Rinde i arrangørlaget.

Kretsmesterskap

– Dette stevnet er årets høydepunkt i vårt distrikt. Det går på omgang mellom skytterlagene, forteller Rinde.

– Vi har deltagere fra Flekkefjord til Mandal og Marnardal. Du kan si det fungerer som et kretsmesterskap, sier Stein Skumsvoll. Han er bosatt i Lyngdal, men representerer Farsund skytterlag, og er en av dem som organiserer stevnet.

Les også: Farsund tok seieren på Lyngdals skytterstevne

Skytterne bruker kaliber .22 – salonggevær – og skytingen foregår på 15 meters hold.

Tro ikke det korte holdet gjør det enkelt. 10-eren er bare 2 millimeter i diameter!

ENDTE PÅ ANDRE: May Elin Frøyland fra Lyngdal endte på andreplass i kampen om samlagsmesterskapet. Hun hadde samme poengsum som vinneren, men en innertier mindre. Foto: Lars Rekaa

Etter den innledende skytingen, lå May Elin Frøyland fra Lyngdal på annenplass. Der lå hun også da stevnet var over. Flikka-skytteren Wenche Blien vant samlagsmesterskapet. De tom konkurrentene hadde like mange poeng, 346, men Blien hadde en innertier mer!

Harald Jensen fra Lyngdal vant V73-klassen.

VETERANVINNER: Harald Jensen (73) van sin klasse i samlagsstevnet på Vanse. Foto: Lars Rekaa

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...