Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdøl håper på Farsund-seier i lokaloppgjøret

VIL VINNE: Ronny Fredriksen, årets lyngdøl i 2017, men i 2019 er han trener for Farsunds A-lag. 16. mai håper på seier - selvsagt til Farsund. Foto: Per Thime

Ronny Fredriksen ble i 2017 kåret til årets lyngdøl for sin innsts for jente- og damefotball blant annet. I 2019 er han trener i Farsund, og 16. mai er det lokaloppgjør.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LOKALFOTBALL: Og ja, vi kan stille lag mot Lyngdal, sier han før kampen.

Ronny Fredriksen er trener for Farsund, laget som plukket fire poeng på de første to kampene i serien denne sesongen. En stund lå laget fire poeng foran Lyngdal på tabellen.

– Men nå er vi fem poeng bak, fortsetter han.

Det skal være litt temperatur før lokale fotballkamper. Forrige gang lagene spilte lokaloppgjør var i 2016-sesongen, da var det Lyngdal som vant 2–0.

– Det var en som sa at sist gang Farsund vant, så må man tilbake til 1991. Men det bør du kanskje sjekke, sier treneren.

Måtte trekke seg

I forrige serierunde var det krise i klubben, spillerkrise. Laget klarte rett og slett ikke å stille til seriekamp. Fredriksen lover å stille lag.

KAMP: Ibrahim Najafi spilte høstsesongen for Farsund i fjor, men torsdag er det for Lyngdal, mot Farsund. Foto: Per Thime

– Vi har utrolig mye skader i en liten stall som gjør at vi er dønn avhengig av de få vi har igjen. I skrivende stund så ser det ut at vi har både en startelver og noen på benken som kan trå til, forteller han.

Men det er flere, for ikke å si mange som er skadet, og/eller usikre. Bare sjekk listen under.

 • Sindre Flåto
 • Viggo Tønnessen
 • Marius Bråthen
 • Morten Bråthen
 • Erlend Hadland
 • Josva Andersen
 • Sander Lundegaard
 • Marcus Ousdal
 • Petter Moe
 • Vetle Talleraas
 • Preben Larsen

– Disse i seg selv ville utgjort en god stamme i et lag, så klart vi merker det negativt i disse dager. Men når det er sagt så kommer vi til å bruke all vår energi på de som faktisk tar på seg FIL-drakten og skal gjøre en jobb for klubben, både i denne og kommende kamper, sier Fredriksen.

Haugevis med lyngdøler

I Farsund er det også en rekke lyngdøler med, i en eller annen form. Ronny Fredriksen kommer med denne smørbrødlista.

 • Erlend Hadland, spiller
 • Marius Bråthen, spiller
 • Morten Bråthen, spiller
 • Ronny Fredriksen, trener
 • Vidar Omland, trener
 • Morten Frøytland, lagleder

Og ikke nok med det, for her er tidligere spillere som har vært i Lyngdal, men som har byttet drakt.

 • Sindre Flåto
 • Ole Kristian Fuglestad
 • Sander Lundegaard
 • Kim Andre Lauritsen
 • Magnus Holmen

– Og så Jan-Eric Hole, som er keepertrener og som tidligere spilte i Lyngdal.

Fotballfest

16. mai er tradisjonsrik i norsk fotball. Det er fotballens festdag over det ganske land. Derfor er det også ventet en del folk i kampen på torsdag kveld. I hvert fall håper FIL-treneren på en god ramme rundt oppgjøret.

LOKALOPPGJØR: 16. mai er det lokaloppgjør på fotballens festdag. Espen Hægeland (med ballen) skal ta med laget til Farsund. Foto: Per Thime

– Jeg håper at hele Lyngdal og Farsund stiller opp og lager tidenes ramme rundt kampen. Guttene i begge leire fortjener det etter en lang vinter ute på treningsfeltet, og jeg håper begge byer kan være med å gi lagene en opplevelse for livet.

– Og kampen?

– Lyngdal må pent finne seg i å stille med et massivt favorittstempel, men de kommer til å møte et meget sultent FIL-lag denne dagen. I begge lag så er det mange kamerater som nok ønsker å bruke neste skoledag til å skryte litt ekstra, så det kommer garantert til å bli gitt 110 prosent fra begge leire, for å dra dette i land.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...