Spennende vinter på Kulturhuset

BLÅSERREKKA: Blåserrekka til Blow Your Herads Off vil gjerne blåse hue av deg! Foto: Privat

Ballett, trekkspill og teater for barn og voksne. det går mot en spennende vinter i Lyngdal kulturhus. Vi har heller ikke glemt de Lillos-konserten 31. januar.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KULTURTILBUD: Kinoåret startet allerede 1. nyttårsdag.

Blant premierefilmene var den norske animasjonsfilmen «Trollkongens hale» og «Mary Poppins vender tilbake». Også den norske filmen om Sonja Henie, «Sonja» og eventyrfilmen «Aquaman» går på nyåret.

Senere i januar kommer den norske ungdomsfilmen «Psychobitch» og vi får se Clint Eastwood som en aldrende, ufrivillig narkotikasmugler. Clinter’n står selv for regien av «The Mule».

Dans

Kulkturhuset ønsker å kunne tilby noen utvalgte barne- og familieforestillinger gratis, og først ut i 2019 er «Skrot» – en forestilling for de minste barna i barnehagen, i alderen 1-3 år. Det er en forestilling der nysgjerrigheten vekkes. Alt skal utforskes.

Barna møter to arbeidere som kommer til et nytt sted, og det er ikke et hvilket som helst sted. Det er et område fullt av skrot. Først må de finne ut av hva de skal gjøre med alt dette skrotet. De finner, etter mye om og men, ut at de skal sortere dette oppi merkede søppeldunker, men duoen er så fryktelig nysgjerrig. Akkurat som barna. De plukker opp ting fra bakken, og før det kastes i riktig dunk, så er det viktig å prøve om det kan brukes til noe.

Kan det lage lyd? Lukter det noe? Kan det danses med? Hva kan vi gjøre med et tomt yoghurtbeger? Hva kan en hullete støvel brukes til? Blikkbokser?

Publikum følger de to gjennom deres arbeidsdag.

I forestillingen skal barna kjenne igjen produkter fra hverdagen: Yoghurtbegre, blikkbokser, støvler og mye annet... æh, skrot.

Teater

Det kommer flere teaterforestillinger i vinter. Allerede 20. januar er det klart for «Rui-jentene», historien om de to små søstrene fra Rui i Telemark som ble invitert til Kongen på slottet. De to levde et langt liv i slit og enkle kår på hjemgården. Historien om de to ble bok og nå altså teater.

Riksteatret kommer med barneteater som passer godt for rampete under den 25. januar. Da viser de nemlig «Georgs magiske medisin».

Stykket handler om Georg, som vi gi den masete og sytete bestemoren sin en lærepenge. Han bytter ut medisinen hennes med et brygg han har kokt sammen selv... Roald Dahl har skrevet stykket.

I mars blir det mer teater. 7. mars kommer kjente og kjære «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Tre dager senere er det klart for Vesaas. Det er Riksteateret som kommer med «Fuglane». 21. mars kommer «Forbryter uten brekkjern». Dette er en historie om dikteren Hans Aleksander Hansen, en av mange som havnet på Opstad tvangsarbeidshus på Jæren for brudd på den beryktede Løsgjengerloven.

Musikk

En rekke musikere venter på å slippe til i Kulturhuset i vinter. 31. januar kommer de Lillos med et rent akustisk program.

1. mars er det klart for mer akustisk rock. Blow Your Heads Off er en Lister-basert gruppe som bruker blåsere til å gjenskape rockens energi.

Gruppen består av: Tor Arve Barøy (gitarer og vokal). Med seg på notene har han Ann Kristin Eikeland (gitarer piano og vokal), Sven Eivind Stakkeland (orgel og piano), Erling Andreas Gundersen (bass), Daniel Hinderaker (trommer), Idar Eliassen Pedersen (trompet), Narve Kristiansen (saxofoner) og Kaldo Kiis (trombone og piano).

Dagen etter blir det mer musikk – og andre kulturuttrykk. Da er det klar for Ungdommens Kulturmønstring. Foruten lyngdalsungdom, kommer også deltakerne fra Hægebostad og Audnedal til Lyngdal kulturhus i år.

6. mars er det klart for selveste Lindesnes trekkspillklubb, og 16. mars blir det Country Night med The Boots Band, Little Country Band og Lisbeth Hauge. Hekla Stålstrenga kommer med sin blanding av folkemusikk, viser og pop 24. mars, mens 30. mars er satt av til en gratis klassisk konsert. Det er fire strykere fra Kristiansand symfoniorkester som skal spille i foajeen.

Foredrag og standup

Men det blir mer enn film, teater og musikk.

Det blir foredrag om krigsseilerne, standupkomikk med Lillian Røssaak og André Ulveseter. Konsertsangeren Gunstein Draugedalen, visesangeren Torolf Nedrebø og humoristen «Han innante» har begått en morsom/alvorlig revy/konsert. Forestillingen «Basar» kommer 14. februar.

Jumor blir det dessuten 9. februar. Da kommer komikeren, buktaleren og magikeren Mogeno med sitt familieshow.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...