Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Speilglatte skoleveier

PÅ GLATTA: De synes det er glatt, men forsikrer at de ikke er redde for å falle på skoleveien. Fra venstre Daniel Halvorsen (9), Kristian Halvorsen (6,5), Benedicte Iversen (10) og Thea Elise Ekeland (10). Foto: Lars Rekaa

Ungene i Hamran og andre boligfelt i Lyngdal risikerer å komme klissbløte på skolen etter fall på speilholka.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KLAGER: Lyngdals Avis har fått henvendelser fra foreldre i Hamran-området om manglende brøyting og strøing.

Også kommunen har fått klager fra området.

Få sandkorn

– Jeg har ikke sett mange sandkorn der jeg bor, men jeg ser at det har vært strødd ved rundkjøringa, sier Anne Margrethe Iversen, som bor i Hamran, som svar på en henvendelse fra Lyngdals Avis.

– Jeg synes sant å si ikke dette holder mål, hverken med brøyting eller strøing. Hadde det vært skikkelig brøytet fra starten av, hadde vi ikke hatt all hålka nå, sier hun.

Tar miljøgata selv

Også handlende i Lyngdal klager over forholdene. Mange steder er vanskelig å komme fra til fots. Og mange steder er det like vanskelig å komme over issvullene i bil.

Thor Ove Aas i Lyngdal markedsforening er likevel ikke helt med på klagekoret.

– I miljøgata er det markedsforeningen som har ansvaret for snørydding og strøing. Vi har en fast medarbeider som tar seg av det nødvendige. Her har vi dessuten lagt ned varmekabler. Jeg synes det har gått greit å holde miljøgata ryddet i vinter, sier Aas.

Ansvaret

Han minner dessuten om at det er gårdeiere og butikkeiere som har ansvaret for å rydde og strø foran butikkene i Alleen.

Steinar Litland, driftsleder for tekniske tjenester i Lyngdal kommune, tar ikke kritikken til seg.

– Vi er ute med alt vi har, selv om vi faktisk ikke har strøplikt på kommunale veier. Det er en tilleggsservice fra kommunens side, understreker han overfor Lyngdals Avis.

– Når du ser problemene på E39, er det ikke til å undres på at vi har problemer. Vi har tross alt svært mange kilometer vei vi skal ta oss av, sier Litland.

Skylles bort

Han forklarer at det er vanskelig å få sand til å sitte. Kommunen strør på dagtid, deretter skyldes sanden bort av regnet. Og så fryser det hele på igjen om natta.

– Men vi forsøker å prioritere bakkene, og dem er det jo også nok av i Lyngdal, sier Steinar Litland.

Kommunen bruker årlig mellom 80 og 120 tonn strøsand på de kommunale veiene i Lyngdal.

Budsjettet

I fjor hadde Lyngdal kommune budsjettert med 3,5 millioner kroner til vintervedlikehold av veier. Allerede i januar var den første millionen oppbrukt.

Når forholdene blir vanskelige, kan det i siste instans gå ut over potten som er satt av til sommervedlikehold. Den var på 2 millioner i fjor.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...