Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Som nyttår og 17. mai på samme dag

GODE VENNER: Elenya Alahmad (til høyre) hadde kjole med kurdiske flagg på i anledning dagen. Til venstre venninna Olivia Kilbride. Foto: Lars Rekaa

Kurderne i Lyngdal feiret så det forslo på lørdag. Taket på Heimtun løftet seg nesten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.03.2018 kl 18:19

NASJONALDAG: Rundt 20 familier fra den kurdiske minortitetsbefolkningen i fire land i Midtøsten – nesten 100 kurdere og nordmenn hadde funnet veien til Heimtun.

– 20. mars er newroz, den viktigste festdagen i året for oss. Men her i Norge flytter vi feiringen til den påfølgende helga. Derfor feirer vi i dag, sier Ahmed Ahlahmada til Lyngdals Avis.

Han organiserte festen på Heimtun. Han har bodd i Lyngdal i to år, og arbeider på aktivitetshuset i tillegg til å gå på videregående skole.

– Vi begynte dagen med stillhet og deretter sang vi nasjonalsangen.

– Etterpå har vi kost oss med kurdisk mat og kurdisk sang og musikk. Vi har hatt opptredener, og etter maten skal vi danse, forteller han.

Les mer i onsdagens papiravis!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...