Snart faller avgjørelsen

ANKESAK: Yasmin og Rolf Erik Kristensen sitter nå i Borgarting lagmannsrett som behandler ankesaken om utvisningsvedtaket. Til høyre advokat Arild Humlen. Foto: Lars Rekaa

Ankesaken til Yasmin Kristensen er i gang for Borgarting lagmannsrett.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2019 kl 09:49

UTVISNING: Firebarnsmoren fra Årnes, ektemannen Rolf Erik Kristensen og barna ber lagmannsretten omgjøre utvisningsvedtaket og tingrettsdommen som opprettholder utvisningen, slik at hun kan fortsette å bo i Lyngdal.

Les også: Ekspert tror Yasmin vil vinne ankesak

Les også: 12. mars starter ankesaken: Vi står sammen om dette

Les også: Krever tilbakebetaling – Nav har tatt pant i huset

Utlendingsmyndighetene har trukket tilbake statsborgerskapet hennes, og bestemt at hun skal utvises for to år.

Historien

Yasmin Kristensen kom til Norge som 18-åring i 2001, på flukt fra tvangsgifte i hjemlandet Djibouti. Ved ankomst sa utlendinger hun møtte at hun ikke måtte si at hun kom fra Djibouti. De sa hun måtte si hun var fra Somalia. Det gjorde hun, og fikk oppholdstillatelse.

Etter hvert giftet hun seg med Rolf Erik Kristensen i Lyngdal – og fikk fire barn.

Hun kom i arbeid, og ble norsk statsborger i 2007.

Etter hvert fant utlendingmyndighetene ut at hun hadde løyet om opprinnelsesland, noe hun selv erkjente. Statsborgerskapet ble da trukket tilbake. Og Utlendingdirektoratet UDI gjorde vedtak om utvisning. Dette vedtaket ble senere opprettholdt av Utlendingnemnda (Une) og tingretten.

Partene

Det er familien Kristensen som har anket utvisningsvedtaket inn for lagmannsretten. De viser bant annet til konsekvensene for barna.

I retten representeres Yasmin Kristensen og hennes familie av advokat Arild Humlen.

Staten ved Une representeres av seniorrådgiver Stine Sorknes og advokat Rune Tveit.

Retten administreres av lagdommer Lisa Vogt-Lorentzen.

Retten har satt av to dager til å behandle saken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...