Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Slik er kommunens retningslinjer for strøing og brøyting

VINTER: Det hender det er vinter i distriktet, som her i 2016 i Alleen.

Av og til hender det at det faller litt snø i distriktet. Lyngdal kommune får en del henvendelser fra innbyggerne når snøfallet kommer. Ofte dreier det seg om strøing og brøyting.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VINTERBEREDSKAP: Derfor har kommunen i disse dager lagt ut en sak om deres retningslinjer når det kommer til dette tema. Vi har hatt en del snø og vinteren har egentlig akkurat startet.

Kommunen ønsker å nå ut til innbyggerne, og har derfor lagt ut følgende på nett:

Kommunen har ingen strøplikt hjemlet i lovverk eller forskrifter. Dette er med andre ord ingen lovpålagt tjeneste, men en ekstraservice Lyngdal kommune gir til sine innbyggere. Det er vedtatt lokale retningslinjer for strøing på kommunale veier som slår fast følgende:

* Det strøs normalt bare på dagtid
* Skolevei, gangvei og fortau skal prioriteres før skolestart
* Ordningen med kommunal strøvakt gjelder i perioden 1. desember til og med 31. mars

Dette prioriteres videre

Utover dette prioriteres så langt økonomi og ressurser tillater strøing i bakker og skarpe svinger.

Ved ekstraordinære værforhold vurderes behov for å strø i helger og utenom ordinær arbeidstid / strøperiode. Normalt vintervær anses ikke som ekstraordinære forhold.

Lyngdal kommune har til sammen 99 strøkasser utplassert på kommunale veier med bakker og svinger som erfaringsmessig kan være utfordrende å forsere på glatt føre. Disse etterses og fylles jevnlig gjennom vinteren. Men dersom du skulle oppleve at en strøkasse er tom eller du mener det er behov for flere kasser ber vi om at dette så snart som mulig meldes til kommunen.

Ber om forståelse

Tekniske tjenester opplever å få en god del henvendelser på vakttelefonen under og etter snøfall, og vi er takknemlige for å få innspill til mulig forbedring av vår tjeneste. Vi forstår at mange har behov for ryddige og trygge veier – og at behovet kan oppleves akutt for den det gjelder når det er glatt eller når snøen laver ned.

Tekniske tjenester har imidlertid god oversikt over hvilke veier og steder hvor behovet for strøing er størst (bakker, foran kryss, G/S-stier, busstraseer og andre vanskelige partier). Enheten har også høyt fokus på å holde seg godt orientert om vær- og føresituasjonen, og gjør til enhver tid så godt vi kan med å holde veiene i god stand. Derfor har det ikke så stor hensikt å melde fra til kommunen dersom gata di ikke er ryddet for snø eller ikke er strødd – vi er på vei, men får ikke tatt alt på en gang, og håper på forståelse for det. Skulle det likevel være slik at situasjonen er alvorlig på en eller annen måte, så kan kommunen selvsagt kontaktes. Men som påpekt innledningvis har kommunen verken plikt til eller som målsetting å strø alle veier i kommunen. Det må derfor påregnes at det er områder i Lyngdal kommune som ikke blir strødd.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...