Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Slik er flomfaren for distriktet

HÆGEBOSTAD: Ennå er det rundt en meter med snø på flat mark i deler av distriktet, som her ved Hægebostad. Bilde er tatt søndag ettermiddag. Foto: Per Thime

På grunn av årets snømengder er det større sannsynlighet enn normalt for stor vårflom i Sør-Norge, sier hydrolog og flomvarsler i NVE, Inger Karin Engen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.04.2018 kl 07:21

SNØMENGDER: Det er fortsatt mengder med snø oppi heia, men det er likevel ikke stor fare for flom her i distriktet. Det viser kartet som i dag er offentliggjort av NVE.

Det er imidlertid ennå mye snø enkelte steder i distriktet, viser dette bildet. Det ble tatt søndag ettermiddag ved Hægebostad.

Skiføre

På flat mark var det ennå rundt en meter snø. Også fra Kvås og over mot Konsmo er det rikelig med snø. Det er rett og slett ennå meget godt skiføre for dem som vil gå på ski.

FLOM: Her er faren for flom størst når snøsmeltingen starter. Foto: Skjermdump fra NVE

NVE sier dette om situasjonen, i det som dreier seg om flomfare:

Jogla i Sirdal er blinket ut. Her er det 60 prosent fare for flom.

Jogla er ei sideelv til Sira fra øst. Elva har utspring fra et tjern nord på Bergehei og renner først mot nord, før den ved Steinbu snur mot vest ned Jogledalen til den munner ut i Sira ved Fidjeland.

SLIK LESES DET: Her varselllampene som eventuelt lyser. Foto: Skjermdump

Utsatt

– Lavereliggende områder under 500-600 meter over havet på Sør- og Østlandet er også utsatt i år på grunn av spesielt mye snø i forhold til normalt. NVE oppfordrer derfor både beredskapsapparatet lokalt og publikum - i første omgang i lavereliggende områder - om å gjøre tiltak for å redusere faren for lokale oversvømmelser der det ikke allerede er gjort. Aktuelle tiltak kan være å sørge for åpne avløpsveier som stikkrenner, kummer m.m. for å sikre at vannet får fri passasje. Les mer om tiltak og råd på varsom.no.

Det er altså i øyeblikket regnet ut at snøsmeltingen i vårt distrikt skal gå bra.

SNØ: Her er stedene det er ennå er betydelige mengder snø. Foto: senorge.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...