Slet med å finne plass til alle i første julegudstjeneste på Rom

Det meldes om svært gode besøkstall på julegudstjenestene i Den norske kirke i Lyngdal.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.12.2017 kl 18:03

Omtrent 750 møtte opp i den første gudstjenesten klokka 14:30 i Lyngdal kirke på julaften.

– Vi hadde problemer med å få plass til alle! Men det er alltid veldig greit og koselig å ha gudstjeneste når kirka er så full som den var. Jeg er veldig godt fornøyd, sier prost Geirulf Grødem som holdt gudstjenesten.

Kirka på Rom har en kapasitet på 800 plasser, men den øverste etasjen var ikke i bruk.

Kristen julestemning

Flere kristne julesanger ble sunget, og naturligvis ble juleevangeliet fremført. I den første gudstjenesten sto Linda Oftedal Jakobsen for høytlesningen mens de fremmøtte sto oppreist.

Prost Grødem retter også en stor takk til barnekoret Pre Soul Children som åpnet og avsluttet julegudstjenesten.

– Det er kjempeflott at vi har et barnekor som bidrar! Det setter vi veldig pris på, sier han.

Drar opp snittet

Prost Grødem holdt også gudstjeneste i Kvås for litt over 200 fremmøtte.

Den andre gudstjenesten på Rom ble holdt av sogneprest Ragnhild Synnøve Lied. Da deltok omtrent 450 personer.

– Det er jevnt over veldig bra oppmøte i Lyngdal kirke. I fjor hadde vi et snitt på 240 stykker per gudstjeneste på Rom, men julaften drar absolutt opp snittet, sier Grødem.

Julespill i Austad

Olav T. Lehne sto for julegudstjenestene i sørlige Lyngdal. Han anslår at omtrent 180 møtte opp i Austad kirke, mens rundt 60 tok turen til Korshamn kapell.

– Oppmøtet er veldig bra, og det er flott av folk møter opp. Det var god stemning, og jeg synes det var godt å være der, opplyser Lehne.

I Austad sto en gruppe lokale barn for fremføringen av juleevangeliet.

– Det var helt fantastisk! Det var flott å se og høre på. Tilbakemeldingene på gudstjenesten var vært gode, forteller presten.

Både Lehne og Grødem har vært i aksjon igjen 1. juledag. Lehne sto for høytidsgudstjenesten på Rom, mens prosten gjorde det samme i Farsund.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...