Skulle kvitte seg med båten – forårsaket redningsaksjon

BRENNER: Her brenner båten utenfor Korshamn. Foto: Lars Rekaa

To helikoptre, redningsskøyte, politi, brannvesen og ambulanse ble alarmert da en Korshamn-mann skulle kvitte seg med en gammel båt søndag formiddag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.01.2019 kl 16:43

TENTE PÅ: Planen hans var å tenne på båten. Det gjorde han også, etter å ha slept båten på havet – uten å varsle noen om hva han ville gjøre. Nå må han regne med et kostbart oppgjør med påtalemakten.

– Det er straffbart å gjøre det på denne måten. En ting er forurensningen. En annen ting er ressursene som ble satt inn, sier innsatsleder Jan Åge Sakariassen i Agder politidistrikt.

Storalarm

Det var ved 11-tida søndag formiddag at båteieren og en annen mann satte fyr på den gamle båten de hadde slept ut på sjøen fra Korshamn. Vitner som så den brennende båten varslet poilitiet, og Hovedredningssentralen for Sør-Norge slo storalarm.

Brannvesen og ambulanse fra Lyngdal ble rekvirert. Politiet sendte ut en patrulje, redningsskøyta «Kaptein Skaugenn» kastet loss fra Farsund og to helikoptere ble også alarmert. Det ene rakk å få kontrabeskjed før det tok av, men redningshelikopteret fra Sola var i lufta da kontrabeskjeden kom.

Straffbart

Klokken 12.10 meldte politiet at det hele er avsluttet.

– Det er ikke lov å brenne en båt på havet, så dette er i utgangspunktet en straffbar handling, sier Sakariassen.

[img17610MF}

– Vi gikk ut øyeblikkelig da alarmen kom. Vi lå i Farsund og brukte vel en en halvtime derfra til Korshamn, sa skipperen på RS «Kaptein Skaugen» før redningsskøyta satte kursen tilbake mot Farsund.

Ingen personer er skadet som følge av brannen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...