Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Skolebygg på anbud før godkjenning

SKOLE PÅ ANBUD: Hovedideen i skisseprosjektet har vært å lage en kompakt skole hvor eksisterende lokaler blir videreutviklet ved å legge nye bygg inn mot eksisterende. FOTO: Rambøll/ vaf.no

Allerede før fylkestinget har behandlet saken om oppgradert skolebygg i Lyngdal er prosjektet lagt ut på offentlig anbud.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Totalentreprise for utvidelse av Eilert Sundt VGS - studiested Lyngdal er nå utlyst på offentlig anbud med en estimert totalverdi på 60 millioner kroner. Deler av eksisterende bygningsmasse skal rives og erstattes med nytt teoribygg samt verkstedsbygg. Deler av de eksisterende byggene skal rehabiliteres. Tidsfristen for anbudet er 2. mars 2018. Jobben ble kunngjort 27. januar, som er to uker før fylkestinget har fått saken på sitt bord.

Byggingen er heller ikke godkjent av Lyngdal kommune. Endring av reguleringsplanen er til behandling hos Lyngdal kommune. Rammesøknad ble sendt til behandling i slutten av januar etter at justeringer av ny områdeplan er godkjent. Rammetillatelse er derfor ikke mottatt.

Skal behandles 13 februar

Hovedutvalg for kultur og utdanning anbefaler at fylkestinget 13. februar skal godkjenne et forprosjekt for oppgradering og utbygging av Eilert Sundt videregående skole, studiested Lyngdal, Byggearbeidene er gitt en ramme på 108 millioner kroner. Det er lagt opp til en fremdriftsplan med ferdigstillelse august 2019.

Studiestedet i Lyngdal tilbyr opplæring innen utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk, helse- og oppvekstfag og VG2 TIP Teknikk og Industriell Produksjon). I tillegg skal skolebyggene gi rom for arbeidstreningstilbud til elever innen de utdanningsprogrammene som skolen har. Karriere Lister skal flytte til skolebygget, og det er behov for plass til voksenopplæringsklasser.

Rives og bygges

Studiested Lyngdal skal utvides og deler av eksisterende bygningsmasse skal rives og bli erstattet med nytt teoribygg og verkstedbygg. Ny kantine og bibliotek skal bli etablert i de nye bygningene for å skape en samlende og funksjonell planløsning. Eksisterende bygningsmasse fra 1974 vil bli rehabilitert med nye vinduer, isolasjon og ny kledning. Den arkitektoniske målsettingen med utformingen av nybygget har vært å tilpasse seg den eksisterende bygningsmasse på en harmonisk måte for å gi skolebygningen et helhetlig uttrykk.

De nye byggene skal i størst mulig grad være klimanøytrale. Arbeidene skal skje gjennom bærekraftig materialbruk med utstrakt bruk av tre som byggemateriale. Det vil bli lagt til rette for et lavt energiforbruk og lavt CO2 utslipp. Bygget vil bli innrettet for rasjonell skoledrift i nye og mer funksjonelle skolebygg. Byggeprosjektet skal bidra til moderne og attraktive undervisningsbygg som sikrer rekruttering til yrkesfagene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...